Проєкт «Норвегія-Україна» пропонує учасникам АТО/ООС стати проєктними менеджерами

За матеріалами сайту АрміяInform
Заставка заходу

Уже незабаром на Львівщині розпочнеться безоплатний онлайн-курс для ветеранів російсько-української війни, під час якого захисники зможуть опанувати базові знання з розвитку та розбудови територіальних громад. Ініціаторами заходу виступили представники проєкту «Норвегія-Україна».

– Буквально рік тому в Україні завершилася реформа децентралізації влади і, власне, об’єднані територіальні громади розпочали самостійно дбати про розвиток та процвітання підпорядкованих містечок чи сіл. Проте дуже часто керівництво цих громад, серед якого є й атовці, у процесі роботи зіштовхуються з труднощами та не завжди знають, як розробити стратегічну програму розвитку громади та проєкти, зокрема й соціальні, які б відповідали цій стратегії, – розповіла керівниця проєкту, доцентка кафедра соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Тетяна Шаповалова. – Саме тому проєкт «Норвегія-Україна», який пропонує навчання за професійним напрямком «Стратегічний розвиток територіальних громад», має на меті навчити майбутніх проєктних менеджерів, котрі уже на місцях займатимуться розвитком громад, в яких вони проживають.

Проєкт реалізує Національний університет «Львівська політехніка» у партнерстві з громадською організацією «Нове суспільство України» за фінансової підтримки Уряду Королівства Норвегія, Міжнародного фонду соціальної адаптації та бюджетної програми Міністерства у справах ветеранів України.

До навчання ветеранів АТО/ООС упродовж трьох наступних місяців будуть залучені провідні фахівці в питаннях технологій розвитку територіальних громад, зокрема і науково-педагогічні працівники Університету.

– Навчальний процес буде організований за гібридним форматом, тобто онлайн-заняття в поєднанні з недільними виїзними школами у Львові, – продовжує Тетяна Шаповалова. – Учасники зможуть здобути знання з правових аспектів розвитку громад, навички управління ресурсами громади, розробки та фінансування стратегічних програм та проєктів. Інноваційним курсом у цій професійній програмі, на наш погляд, є технології аналізу космічної інформації у проєктах територіальних громад, з якими слухачі ознайомляться безпосередньо в Золочівському Центрі космічних досліджень та зв’язку Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України.

Зазначимо, що долучитися до навчання можуть як військовослужбовці Збройних Сил України – учасники АТО/ООС, так і ветерани та члени їхніх сімей.

Зареєструватись для участі у навчанні