Програма «Виховуємо аристократів духу» Політехніки розширює межі своєї діяльності на Львівщині та Івано-Франківщині

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічей

Львівська політехніка продовжує на практиці реалізовувати проголошену в програмі «Виховуємо аристократів духу» освітню, виховну та культурно-просвітницьку місію сучасного університету.

7 вересня відбулася нарада з обговорення питань меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» та Великомостівською територіальною громадою Львівської області.

― Першими спільними заходами, які запланували, будуть екскурсії. Спершу зустрічатимемо гостей у Львівській політехніці, а згодом відбудеться виїзний показ наукових експериментів «Звідки утворюється енергія» на центральній площі міста Великі Мости. Також маємо намір організувати вечори інтелектуального сімейного дозвілля, ― розповідає очільник Центру креативних індустрій, доцент кафедри загальної фізики Олександр Захар’яш.

Упродовж літа Олександр Сергійович відвідав низку зустрічей на запрошення голів і керівників територіальних громад Івано-Франківщини та Волинської області.

― У межах цього проєкту я також побував у Долинському районі, в смт Вигода, яке відоме унікальною пам’яткою інженерії ― вузькоколійкою. Під час зустрічі ми обговорили можливість розвитку туристичного руху в співпраці з Музеєм науки та інновацій Львівської політехніки. Особливий інтерес в учасників заходу викликали тематичні зустрічі за участю дорослих і батьків на тему «Інтелект ― товар на ринку праці», ― пояснює Олександр Захар’яш. ― Також із великим захопленням сприйняли інформацію про відновлення гуртків із технічної творчості дітей на Дрогобиччині. Один із них вже працює на повну ― електрифікації вело, мото, автотехніки. Його допомагає розвивати ІТ-фахівець, випускник Львівської політехніки Василь Летнянчин. Він знайшов спонсорів, які дають із розібраних автівок частини, діти їх відчищають, батьки, які вміють здійснювати зварювальні роботи, допомагають зробити це. Такі самі гуртки маємо намір запровадити на Івано-Франківщині, Волині та Рівненщині.

Реалізовувати програму «Виховуємо аристократів духу» виявила готовність найбільша в світі професійна організація фінансових фахівців ― Асоціація міжнародних професійних сертифікованих бухгалтерів, що об’єднує Привілейований інститут управлінських бухгалтерів (СІМА, Велика Британія), Американський інститут сертифікованих публічних бухгалтерів (АІСРА, США), яких зацікавили програми організації освітньої роботи з дорослими.

Фото із зустрічей Фото із зустрічей Фото із зустрічей Фото із зустрічей Фото із зустрічей