Професорка Ярина Турчин була спікером Єврошколи, що проходила в рамках EU Study Days in Ukraine

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-заходу

6 жовтня 2022 року професорка Ярина Турчин, координаторка проєктів Еразмус+ модуля Жан Моне «Ініціатива ЄС Східне партнерство: можливості для України» та Жан Моне «Європейські студії для технічних спеціальностей в Національному університеті «Львівська політехніка», виступила як спікер Єврошколи, що проходила в рамках EU Study Days in Ukraine – освітнього проєкту Представництва Європейського Союзу в Україні, започаткованого у 2013 році.

Метою проєкту є розвиток мережі випускників, які цікавляться питаннями європейської інтеграції та спільно реалізують власні ініціативи у різних сферах діяльності. EU Study Days допомагає знаходити однодумців, які бачать розвиток України як європейської держави. Лектори EU Study Days EU – провідні українські та європейські експерти з європейської інтеграції, міжнародного права, економіки, цифровізації та інших напрямів, які вивчають пріоритети розвитку Європейського Союзу в різних сферах, що безпосередньо пов’язано з ключовими питаннями взаємовідносин Україна-ЄС.

Професорка Ярина Турчин ознайомила слухачів Єврошколи зі Східним партнерством як складовою Європейської політики сусідства ЄС у тематичному модулі ENP and Eastern Partnership, EU FSP (lecture, Q&A).

Також знаннями з політики розширення ЄС та можливих сценаріїв розвитку Східного партнерства поділилися професорка Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Антонюк і Сергій Герасимчук, заступник виконавчого директора Ради зовнішньої політики «Українська призма», директор програми Регіональних ініціатив та сусідства.

У заході взяло участь понад тридцять слухачів Єврошколи, які активно долучилися до дискусії про стан та перспективи політики розширення ЄС та місця в ній країн Східного партнерства, зокрема й України.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу