Проект студентів кафедри СКІД Університету – серед переможців всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
переможці

«Війна стосується кожного» – проект студентів і викладачів кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності ІГСН Львівської політехніки – здобув почесне третє місце на VІІ Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок».

На конкурс надійшло 529 робіт із майже всіх областей України, а загальна кількість учасників, які взяли участь у втіленні проектів, сягнула майже мільйона осіб. Його мета – популяризація духовних і моральних надбань, сприяння формуванню громадянської позиції, високих моральних цінностей, почуття любові до України.

Керівники проекту «Війна стосується кожного» – доцент кафедри СКІД Жанна Мина та асистент Тетяна Білущак.

– Ми поєднували волонтерську діяльність, творчість і навчання, щоб і студентам, і нам було цікаво. Ми провели чимало заходів, щоб привернути увагу суспільства, зокрема й студентської молоді, до волонтерства та потреби підтримувати наших воїнів. Тож мали чимало цікавого матеріалу, який використали у своїй конкурсній відеороботі, – розповіла Тетяна Білущак.

Як зазначили студенти СКІД, які зацікавилися ініціативою викладачів і долучилися до проекту – третьокурсник Михайло Мартин, першокурсники Костянтин Кусонський і Тамара Малашинська, третьокурсниця Анастасія Васько, другокурсник Владислав Гафинов, для них важливо було розповісти більшому колу людей про потрібність і важливість волонтерства. Крім цього, спеціально для журналіста французького радіо Франції Себастьяна Гоберта, який зацікавився мистецькими роботами українського воїна, розробили англійськомовний варіант проекту. У такий спосіб прагнули розповісти європейцям про те, як у нас формують моральні цінності. Наголосили й на тому, що завдяки участі у проекті по-іншому почали сприймати ситуацію на сході країни.

– Кафедра старається підтримувати різноманітні ініціативи студентів і викладачів. Адже зараз потрібна багатогранність, цінується універсалізм та динамізм у саморозвитку. Ми зацікавлені, щоб студенти розкривалися якомога ширше і в навчанні, і в позанавчальному процесі. Дуже тішить, що викладачі готові затрачати час і енергію для цієї діяльності, – зауважив завідувач кафедри СКІД Андрій Пелещишин.