Представники компанії Global Logic провели вебінар для майбутніх біомедичних інженерів

Кафедра електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій
Заставка до матеріалу

22 листопада 2023 року компанія Global Logic, провідний розробник програмного забезпечення для охорони здоров’я, у співпраці з кафедрою електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Національного університету «Львівська політехніка» провела вебінар на тему Regulated medical software для здобувачів вищої освіти спеціальності «Біомедична інженерія», а також усіх зацікавлених студентів інших спеціальностей.

У вебінарі взяли участь Владислав Янович та Наталія Варламова – доповідачі від Global Logic. До заходу долучилось близько 30 здобувачів вищої освіти Львівської політехніки.

Студенти дізнались про основні напрями діяльності компанії Global Logic, географію її діяльності, основних партнерів компанії, пропоновані програми/курси дуальної освіти.

Стосовно біомедичної інженерії, то основні напрямки діяльності компанії Global Logic – це:

  1. Медичні прилади та системи:
    • Вбудоване програмне забезпечення для пристроїв, пов’язаних із лікуванням діабету та моніторингом його показників;
    • Розробки SaMD і Smart connected devices;
    • Дистанційне відстеження пацієнтів і моніторинг їх біологічних показників;
    • Екосистеми догляду за пацієнтами;
  2. Системи охорони здоров’я:
    • Цифрові платформи охорони здоров’я: (дані управління та візуалізація, обмін інформацією про охорону здоров’я, портали самообслуговування пацієнтів);
    • Телемедицина та обмін медичною інформацією;
    • Обробка та збереження даних сфери охорони здоров’я;
  3. Науки про життя:
    • Керівництво клінічними дослідженнями;
    • Цифрові системи подачі ліків;
    • Залучення пацієнтів і відповідність;
    • Цифрова терапія та програми-компаньйони;
    • Інструменти In Vitro DX Lab.

Здобувачі дізнались про те, які власне критерії є визначальними для медичних приладів, а також додаткові вимоги, які висувають щодо них. Спікери розповіли про підтипи медичних приладів та систем. Аналогічну інформацію було надано щодо програмного забезпечення, яке забезпечує функціонування медичних приладів та систем. Студентам також розповіли про основні етапи, які проходять медичні прилади і системи, а також відповідне програмне забезпечення під час їх сертифікації та випуску на ринок. Навели основні європейські й американські організації, які регулюють вимоги щодо сертифікації та задають основні стандарти у розробленні біомедичного обладнання і програмного забезпечення.

Сьогодні у планах розвитку освітньої програми «Біомедична інженерія (Інтернет речей)» – впровадження позитивного досвіду компанії Global Logic у курс «Метрологія, стандартизація та сертифікація біомедичних апаратів», який здобувачі освітньої програми мають змогу прослухати під час четвертого року навчання.

Науково-педагогічний колектив кафедри ЕЗІКТ, а також здобувачі освіти щиро дякують компанії Global Logic за її участь у підготовці біомедичних інженерів, а також сподіваються на подальшу співпрацю!