В Ericpol готові брати без досвіду роботи: представники ІТ-компанії зустрілися зі студентами Політехніки

Ірина Шутка, тижневик «Аудиторія»
Представники ІТ-компанії зустрілися зі студентами Політехніки

У Львівській політехніці відбулася презентація ІТ-компанії Ericpol. Захід організував відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом Політехніки.

Студентів прийшло небагато – а шкода, бо то була гарна нагода дізнатися більше про відомого у світі виробника програмного забезпечення в галузі телекомунікацій, який має представництва в Польщі, Україні, Швеції та Білорусі, понад двотисячну команду, що динамічно зростає, і продукцією якого у світі користується 2,5 млрд. людей.

Компанію, що працює в Україні вже десять років, у Політехніці презентували керівник відділу Роман Пастух, технічний експерт Ігор Білан і HR-спеціаліст Анна-Марія Таратула. Як дізнались присутні, щоб потрапити на роботу в Ericpol, досвід не обов’язковий: серед вимог – вища освіта за спеціальністю, навички програмування (мова не має значення) і логічне мислення (оце вкрай важливо), добре знання англійської, а також уміння працювати в команді й бажання опановувати нові технології.

Відбір потенційних працівників відбувається у кілька етапів: спершу розгляд резюме, після чого – співбесіда, що складається із тесту з англійської, технічної компоненти і спілкування з керівником відповідного відділу; далі – тримісячний випробувальний період, який передбачає внутрішнє навчання і залучення до реалізації реальних проектів. Лише після цього, за словами Романа Пастуха, молодому фахівцеві можуть доручити «щось глобальне», як-ось розробка системи безпеки дорожньо-транспортного руху Швеції. Нині ж актуальним є напрям «інтернет речей» (Internet of Things), тобто концепція поєднання в єдину мережу різних складових (предметів побуту, процесів тощо), які з допомогою спеціальних технічних і технологічних засобів (сенсори, ПЗ, комп’ютери) можуть взаємодіяти між собою, обмінюватись інформацією (згадаймо ідею «розумного будинку»). Загалом у компанії широкі можливості кар’єрного росту в різних напрямах (техрайтинг, розробка ПЗ, тестування). Все насправді залежить від самого працівника, його зорієнтованості на саморозвиток і зусиль, які він докладає.

На зустрічі в Політехніці охочі могли заповнити аплікаційні форми від Ericpol, скласти тест з англійської.