Працівники МІОКу взяли участь у стратегічній сесії Світової федерації українських жіночих організацій

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Скріншот з онлайн-заходу

Працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь у стратегічній сесії з представницями Світової федерації українських жіночих організацій – Ярославою Хортяні, головою організації (Угорщина); Євгенією Петровою, почесною головою СФУЖО (Канада), Наталкою Пошивайло-Таулер, головою освітньої референтури (Австралія), Любою Любчик, членкинею освітньої референтури (Франція) та іншими. Зустріч відбулась онлайн на платформі Zoom.

Світова федерація українських жіночих організацій (СФУЖО) – багаторічний стратегічний партнер МІОКу. У рамках розмови обговорили тему і програму цьогорічного Третього світового форуму українознавчих суботніх і недільних шкіл і VIII Міжнародної конференції «Українська мова у світі», які заплановано провести у серпні цього року в Національному університеті «Львівська політехніка». Питання збереження національної тотожності українців у світі набуло неабиякого значення і реалізується у державній політиці України, адже за роки війни з нашої країни виїхало понад 6 мільйонів біженців.

Обговорили також організацію проведення ХХХІІІ Міжнародного літературного конкурсу імені Марусі Бек, постійним партнером якого впродовж багатьох років є МІОК.

Не оминули увагою питання співпраці під час роботи ХІХ Міжнародної літньої школи україністики «Крок до України».

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою анонсував на стратсесії проведення дослідження щодо стану українського шкільництва за кордоном в умовах війни, запросивши партнерів до співробітництва.

Окрім цього, було погоджено участь МІОКу в освітніх сесіях СФУЖО з метою поширення знань про інтелектуальні продукти, створені в Інституті, та визначено дати проведення вебінарів із представниками східної та західної діаспор.

Під час зустрічі МІОКівці також мали нагоду озвучити нові ідеї, розповісти про успіхи Інституту у виданні посібників та проведенні досліджень. Вони упевнені, що й надалі зможуть якісно та успішно продовжувати співпрацю зі СФУЖО, разом наближати перемогу України.