Працівники МІОК взяли участь у тренінгу Erasmus+ «Migration – Challenge for the world» у Німеччині

МІОК Львівської політехніки
тренінг Erasmus+ у Німеччині

З 25 до 30 листопада 2017 року працівники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Марусик та Вікторія Гойсан взяли участь у тренінгу Erasmus+ «Migration – Challenge for the world», який відбувся в Ольденбурзі (Німеччина). Учасниками тренінгу були представники Азербайджану, Вірменії, Грузії, Італії, Німеччини, Польщі, Туреччини та України.

Головною метою цього проекту є досягнення позитивних змін і підтримка втілення Європейської політичної програми для зростання, побудови миру, інтеграції і соціального включення через неформальну освіту. Суть проекту полягає у налагодженні соціальних зв’язків для підвищення усвідомленості про міграцію та важливості процесу інтеграції для сучасного суспільства, побудованого на філософії програми Erasmus+: спираючись на минулий досвід, дивимось у майбутнє.

Під час тренінгу представники кожної країни презентували організації, до діяльності яких вони залучені у своїх державах. Команда МІОК у складі молодшого наукового співробітника Юрія Марусика та фахівця-соціолога Вікторії Гойсан представила діяльність Інституту.

На проекті було презентовано програму Erasmus+, а організація «Flüchtlingsrat Niedersachsen» провела для учасників тренінгу презентацію про міграційну ситуацію в Німеччині та цілому світі. У ході проекту учасники відвідали музей міграції у м. Бремергафені, в якому показана історія еміграції та імміграції до Німеччини.

Також відбувся візит учасників до компанії «Eurodesk», чиє регіональне представництво розташоване в Ольденбурзі. Ця інформаційна мережа безкоштовно надає молодим людям різноформатну інформацію про шляхи і можливості виїзду за кордон та консультує фахівців, які працюють з молоддю, про національні та європейські програми у цій сфері.

На завершення тренінгу учасники з кожної країни презентували свої дослідження, які стосувалися міграційної історії, демографічної картини, міграційної політики, інтеграції та реінтеграції мігрантів у своїх країнах. Українська команда висвітлила міграційну ситуацію в Україні та ознайомила публіку з результатами дослідження міграційних настроїв студентів в умовах візової лібералізації, яке провів МІОК у Національному університеті «Львівська політехніка». Після всіх виступів та дискусій учасники поділилися своїми відгуками про проект і дізналися про наступний етап тренінгу, який відбудеться в Грузії у 2018 році.

Участь у проекті дала можливість не лише представити для міжнародної спільноти учасників здобутки МІОК у галузі наукових досліджень та проектів, але й встановити корисні контакти з представниками організацій з багатьох країн світу, що сприятиме майбутній співпраці.

тренінг Erasmus+ у Німеччині тренінг Erasmus+ у Німеччині тренінг Erasmus+ у Німеччині тренінг Erasmus+ у Німеччині тренінг Erasmus+ у Німеччині