Працівники МІОК Університету провели cкайп-семінар з учителями української школи у Нідерландах

МІОК Львівської політехніки
Працівники МІОК провели семінар з учителями з Нідерландів

9 вересня 2016 року відбувся скайп-семінар працівників Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» та вчителів української суботньої школи «Веселка» (Нідерланди).

Допомога суботнім та недільним школам української діаспори у частині забезпечення навчально-методичними матеріалами визначена одним із пріоритетів діяльності МІОКу. Вважаємо, що двостороння співпраця між інституціями України та діаспори є надзвичайно цінною для збереження національної самобутності закордонних українців. Саме тому ми радо відгукнулися на пропозицію Олександри Фарими, члена правління СФУЖО, президента асоціації українських жінок в Італії, засновника та колишнього директора першої в Італії української школи, відкритої за співпраці з відділом освіти м. Неаполя та регіону Кампанія, співпрацювати з освітніми закладами для українських дітей у Нідерландах та Італії. Нам важливо було почути про проблеми, з якими стикаються учителі, й визначити поле взаємодії. Адже діяльність Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою – це відповідь на запит.

Під час семінару важливою інформацією про функціонування школи, наповнюваність класів, вік дітей, їхні потреби та зацікавлення поділилися вчителі – Олександра Хохла, Оксана Кучер, Зорина Корабліна, Мар’яна Слободян, Наталія Самборук, Мар’яна Лопатка. Працівники МІОКу презентували навчальні матеріали, розповіли про Проект «Крок до України» та основні шляхи його реалізації, зокрема про освітній портал «Крок до України» та конференцію «Українська мова у світі», яку вже вчетверте організовує інститут.

Скайп-семінар – це лише перший крок нашої співпраці. 2016–2017 навчальний рік ми оголошуємо експериментальним роком, упродовж якого українські школи Нідерландів будуть апробовувати навчальні матеріали, створені у МІОКу, які україністи надсилатимуть на заняття щотижнево. За умови успішної праці у вересні-жовтні 2016 року буде підписано меморандум про співпрацю.