Працівники кафедри кримінального права і процесу ІППО опублікували низку монографій

Кафедра кримінального права і процесу Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

На кафедрі кримінального права і процесу Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» станом на жовтень 2021 року опубліковано чималу кількість монографій та навчальних посібників, зокрема 4 колективні монографії.

  1. Науково-педагогічні працівники кафедри, зокрема, директор ІППО, д.ю.н., проф. Ортинський В.Л., завідувач кафедри КПП д.ю.н., проф. Гумін О.М., к.ю.н., доцент Гузела М.В. та д.ю.н., проф. Канцір В.С. опублікували колективну монографію «Проблеми забезпечення розслідування терористичних актів, вчинених з використанням вибухових пристроїв» (Рекомендовано Вченою радою Національного університету «Львівська політехніка», протокол № 73 від 27.04.2021 р.). У монографії на основі проведення теоретичних узагальнень та обґрунтування практичних рекомендацій запропоновано нове розв’язання проблем, що стосуються особливостей забезпечення досудового розслідування терористичних актів, вчинених з використанням вибухових пристроїв, а також наведено практичні рекомендації організації та забезпечення розслідування такого роду терористичних актів. В зазначеній монографії також досліджено зарубіжний досвід запобігання терористичним актам, що вчинюються з використанням вибухових пристроїв.
  2. Науково-педагогічні працівники кафедри, зокрема, директор ІППО, д.ю.н., проф. Ортинський В.Л., к.ю.н., доцент Гузела М.В., к.ю.н., ст. викл. Крижановський А.С. та к.ю.н., асистент Слотвінська Н.Д. опублікували колективну монографію «Організаційно-правові основи застосування заходів забезпечення кримінального провадження у виді тимчасового обмеження в користуванні спеціальним правом» (Рекомендовано Вченою радою Національного університету «Львівська політехніка», протокол № 73 від 27.04.2021 р.). В монографії запропоновано комплексне розв’язання наукових та прикладних проблем застосування заходів забезпечення кримінального провадження і, зокрема, проблеми застосування тимчасового обмеження у користуванні спеціальним правом в кримінальному процесі. В зазначеній монографії сформульовано та запропоновано низку положень і пропозицій, котрі мають значення як для кримінальної процесуальної науки, так і для слідчо-судової практики.
  3. Науково-педагогічні працівники кафедри, зокрема, завідувачем кафедри д.ю.н. професор Гумін О.М., професор кафедри, д.ю.н. професор Канцір В.С., доцент кафедри, к.ю.н., доцент Сорока С.О., доцент кафедри, к.ю.н., доцент Коваль М.М. опублікували колективну монографію «Кримінологічний аналіз катування» (Рекомендовано Вченою радою Національного університету «Львівська політехніка», протокол № 73 від 27.04.2021 р.). Монографічне дослідження охоплює вивчення кримінологічної характеристики катування, а також детермінант формування особистості злочинця, що вчиняє такий злочин, та проблеми його попередження.
  4. Науково-педагогічні працівники кафедри, зокрема завідувач кафедри д.ю.н. професор Гумін О.М., професор кафедри, д.ю.н. професор Канцір В.С., доцент кафедри, к.ю.н., доцент Сорока С.О., д.ю.н., доцент Ортинська Н.В. опублікували колективну монографію «Кримінологічна детермінація та запобігання насильницьким діям щодо жінок» (Рекомендовано Вченою радою Національного університету «Львівська політехніка», протокол № 73 від 27.04.2021 р.).У монографії зроблено теоретичне узагальнення і обґрунтовано практичні рекомендації, а також запропоновано нове розв’язання питань, що стосуються насильницьких дій щодо жінок, основних причин та умов учинення таких дій, аналізу їх стану та динаміки і віктимологічних особливостей, розробки основних напрямів і шляхів удосконалення діяльності, спрямованої на запобігання протиправних дій у цій сфері.