«Працюємо без вихідних аж до перемоги» ― Юрій Малиновський про роботу Центру збору гуманітарної допомоги

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Центр збору гуманітарної допомоги

Темпи, якими розгортаються й організовують роботу волонтерські осередки та центри збору допомоги біженцям і військовим, просто вражають. Без вихідних та відпочинку працюють і такі центри у Львівській політехніці й до перемоги зупинятися не планують.

Центр збору гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям і армії з перших днів війни став одним із пунктів збору продуктів та предметів першої потреби в нашому університеті. Роботи завжди багато, допомагають збирати все потрібне не тільки політехніки, а й наші випускники та жителі міста.

― Ми вже не тільки почали активну роботу з акумулювання ресурсів, а й, власне, передаємо їх усім, хто потребує. Із самого ранку вже все розвозимо ― маємо багато заявок від волонтерських осередків. Як власним транспортом забирають, так і ми своїми силами доставляємо. В нас є людський ресурс, усі працюють без упину, розглядаємо всі пропозиції і заявки. На чергуванні завжди декілька авто, ― розповідає координатор Центру збору гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям і армії Юрій Малиновський.

Збирають усе ― від предметів першої потреби та засобів гігієни до продуктів харчування як для біженців та військових, так і для волонтерів, які працюють у Центрі. Та пан Юрій наголошує, що найбільше потрібно продуктів з довгим терміном зберігання (консерви, крупи тощо). Потреб і роботи з кожним днем не стає менше, тому радо приймуть будь-яку допомогу: волонтерську, фінансову, постачання провізії.

Координатор Центру ― Юрій Малиновський, тел.: +38 (067) 712-91-32. Центр працює щоденно від 8:00 до 21:00.