Практична підготовка студентів на кафедрі технології органічних продуктів ІХХТ

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фото з практичної підготовки

Практична підготовка поряд з навчальними заняттями і самостійною роботою є однією із важливих форм організації навчального процесу, від якості якої залежить конкурентоздатність наших випускників на ринку праці. На кафедрі технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки навчаються студенти освітніх програм 181 «Харчові технології» бакалаврського рівня підготовки та «Технології продуктів бродіння і виноробства» (181 «Харчові технології» ) магістерського рівня підготовки.

І хоча освітній процес в умовах пандемії Соvid-19 та повномасштабного вторгнення є складним, кафедра технології органічних продуктів дбає про те, щоб сучасний молодий фахівець поряд із глибокими теоретичними знаннями мав необхідні уміння і навички для їхнього ефективного застосування на практиці.

Головний принцип на кафедрі ― комбінований підхід ― баланс теорії та практики, вважає доцентка Наталія Березовська. Навчальна програма дисципліни «Технологія пива» поєднує науково-технічні знання і практичні навички, що дає змогу задовольняти поточні та майбутні потреби пивоварної промисловості. Завдання лабораторних занять ― надати студентам можливість ближче ознайомитися з кожною стадією процесу пивоваріння, дізнатися про особливості роботи різних підрозділів, а найголовніше ― застосувати ці знання на практиці за допомогою мініпивоварні.

Зварити пиво своїми руками, застосувавши усі елементи теорії є надзвичайно приємно, вважає магістр Назарій Сиротюк. Пиво з натуральних інгредієнтів повинне мати приємний аромат, чудовий смак, не втрачати свіжість довгий час. Секрет стійкості ― у стерильності виробництва та природних консервантах: в алкоголі, вуглекислому газі (їх виробляють дріжджі), у хмелі (гіркі альфа-кислоти рослини мають антисептичну дію на пиво), а також у правильному зберіганні напою ― у холодильнику.

Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки Фото з практичної підготовки