Випускники кафедри міжнародної інформації діляться порадами із майбутніми студентами

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Магістри

26 липня завершилося подання документів, зокрема, для здобуття ступенів бакалавра чи магістра за освітніми програмами «Міжнародна інформація» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» на кафедрі міжнародної інформації (МІ) Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки.

Поряд із оптимістичними прогнозами державного замовлення, кафедра міжнародної інформації пропонує конкурентноздатну ціну за прикладну програму підготовки (денна форма – 12 тис. грн. на рік; заочна – 8,5 тис. грн. на рік). Значним є ліцензійний обсяг в 100 місць денної та 70 заочної форми навчання.

На тлі падіння зацікавлення до окремих суміжних програм та прогнозованої «демографічної ями», профорієнтаційна робота кафедри МІ демонструє свою стабільність та результативність (2018 року, при максимальному державному замовленні на підготовку бакалаврів в 10 осіб, подано 347 заяв; для довідки: 2017 р. – 328 заяв; 2016 р. – 350 заяв).

Вагому роль керівництво кафедри надає роботі із випускниками попередніх років (перший випуск бакалаврів Міжнародних відносин у Львівській політехніці відбувся у 2007 році). Далеко не всі з них змогли взяти участь в першому Форумі випускників Львівської політехніки, але вони не забувають про свою кафедру.

Успішні випускники Міжнародної інформації щиро діляться своїми враженнями та рекомендаціями із цьогорічними абітурієнтами:

«Рекомендую кафедру міжнародної інформації усім, хто прагне збудувати кар'єру у провідних ТНК та впевнено рухатись у майбутнє в ногу з сучасними тенденціями. Навчання тут – це незаангажовані професійні викладачі, цікаві дисципліни та чудова атмосфера, щодня. Я закінчила МІ у 2012 р., зараз працюю в компанії Jabil маркетологом. Зичу успіхів усім абітурієнтам!»

Марія Шукатка, 2012 рік випуску

«Підтримую! Я також закінчила МІ у 2012 році та працювала аналітиком у провідних компаніях. Після декрету продовжуватиму кар'єру в даній сфері:) Надзвичайно хороші викладачі, які цікаво підходять до викладання своєї дисципліни, що полегшує їх освоєння. На кафедрі завжди панує творча та доброзичлива атмосфера. Безумовно рекомендую кафедру міжнародної інформації!»

Марта Брик, 2012 рік випуску

«Кафедра надає ґрунтовні знання у сфері міжнародних відносин та міжнародної інформації. Викладачі цікаво подають матеріал, не просто сухі факти, дати чи цифри - дають можливість розвивати аналітичне мислення, креативний підхід до вирішення проблем, вміння висловити і захистити власну точку зору. Нашим абітурієнтам зичу успіху та впевненості у собі!»

Ярина Юськів, 2013 рік випуску

«Хочеться висловити тільки найкращі враження про навчання на кафедрі МІ. Потрібно зауважити, що окрім високого професіоналізму викладачів, творчої атмосфери, широкого спектра отриманих знань, особисто я на кафедрі отримала підтримку у своїх особистих починаннях, які допомагають рухатися та розвиватися далі. Під час навчання були створені всі умови для того, щоб отримати тверде підґрунтя для старту у подальшому професійному житті!»

Марія Фанта, 2013 рік випуску

«Я також хочу залишити відгук про навчання на кафедрі Міжнародної Інформації. Незважаючи на те, що я не працюю за спеціальністю, можу з упевненістю сказати, що отримані знання та навички є надзвичайно корисними для сучасної людини. Найбільше ціную те, що за 4 роки навчання кафедра допомогла мені розвинути аналітичні здібності, навчила працювати з даними, та звичайно, допомагала у вивченні іноземних мов - а усе це must have для молодого спеціаліста. Саме тому без сумнівів можу рекомендувати кафедру МІ для усіх абітурієнтів!»

Ольга Корольчук, 2015 рік випуску

«Дякую кафедрі за отримані знання та підготовку до подальшого професійного життя! Викладачі завжди були стимулом до вивчення чогось нового щоб ми могли іти у ногу з часом! Досі пригадую наші пізнавальні пари та приємну дружню атмосферу! Усім хто справді хотів би розвивати своє аналітичне мислення, вивчати іноземні мови та працювати в майбутньому у сфері Міжнародних відносин, рекомендую даний напрям у Львівській Політехніці!»

Марія Михайляк, 2013 рік випуску

«Хто хоче отримати якісну освіту – цей ВУЗ для вас, особливо кафедра Міжнародної інформації! Свого часу довго обирала заклад у якому хотіла здобути освітньо-кваліфікаційний рівень магістр за спеціальністю Міжнародна інформація і тепер з впевненістю можу порадити усім Львівську Політехніку. За період навчання на кафедрі МІ, залишилися найкращі враження. Високий рівень освіти, викладачі уміють не лише заохотити та зацікавити, а і знайти особливий підхід до кожного студента, вони дійсно професіонали своєї справи! На кафедрі МІ ви отримаєте величезну кількість потрібного, надзвичайно цікавого, корисного матеріалу, що зовсім згодом знадобиться для вас у подальшому працевлаштуванні та у створенні вашого професійного життя. Хочу висловити подяку усім викладачам, котрі доклали чимало зусиль і виявили старанність, щоб підготувати висококваліфікованих фахівців з міжнародної інформації, а особливу подяку висловлюю Гулаю Василю Васильовичу – доктору політичних наук, завідувачу кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка» і просто чудовому викладачу!»

Тетяна Поліщук, 2018 рік випуску

«Моя рідна кафедра «Міжнародної інформації»... Минуло вже 9 років, а знання, досвід і позитив від навчання там крокує зі мною всюди. Саме ця спеціальність - для тих, хто хоче працювати в іноземних компаніях та дипломатичних службах. Для тих, хто бере від життя максимум. Це чудовий старт для глибокого вивчення іноземних мов, законів світового порядку та умінь застосовувати отриману інформацію. Пропрацювавши керівником і набираючи на роботу працівників, можу з гордістю сказати, що студенти «Львівської Політехніки» є одними з найкращих та найкмітливіших. Бажаю успіхів новим абітурієнтам та процвітання кафедрі!»

Ірина Бригідир, 2008 рік випуску

«Моя кохана Львівська політехніка, моя рідненька кафедра Міжнародної інформації... Щоразу, коли тільки згадую проведені, прожиті тут 5,5 років - посмішка сама з'являється на обличчі! А якщо серйозно, то спеціальність міжнародна інформація є цілком серйозною основою для професійної реалізації у сучасному суспільстві. Профіль гуманітарний, проте з математичним нахилом. Вивчаються міжнародні відносини, конфліктологія, піар, поглиблене вивчення англійської, моделювання міжнародних відносин шляхом прогнозування, аналітично, математичними розрахунками, системний аналіз. Також значна увага приділяється вивченню міжнародного права, реклами та міжнародної інформації. Насправді дуже цікаво поєднано математичні методи з гуманітарними науками. Це молода і дуже перспективна кафедра, чудовий професорсько-викладацький склад. Я вдячна викладачам і пишаюсь отриманими знаннями в стінах політехніки. Не менш цікавим, веселим було і студентське життя поза навчанням. Дорогі абітурієнти, зробіть правильний вибір на шляху становлення своєї кар'єри, обирайте найкращих та найбільш професійних! Успіхів кожному. Міжнародна інформація, ви найкращі!»

Уляна Караїм, 2013 рік випуску

«Коли обирала спеціальність для навчання, то мою увагу привернула саме Міжнародна інформація в НУ «ЛП». І з вибором я не прогадала! Адже ця спеціальність виявилась не тільки цікавою для вивчення, але і актуальною особливо сьогодні, коли ми живемо в епоху інформаційного вибуху. Не дарма ще Уїнстон Черчілль казав: «хто володіє інформацією, той володіє світом. Особливо під час навчання тут, мені сподобалось те, що викладачі кафедри завжди намагались нам подавати найновішу, найцікавішу інформацію і те, що нам обов’язково пригодиться у майбутньому. Також дуже ціную хорошу підготовку з англійської, що надзвичайно важливо сьогодні. Загалом враження за роки навчання дуже позитивні, кафедра МІ не може не надихати!»

Інна Домбровська, 2017 рік випуску

«Я закінчила навчання на кафедрі «Міжнародна інформація» у 2012 році. Тому впевнено можу сказати, що це хороший старт для твоєї кар'єри. Навчання відкрило переді мною багато нових можливостей, дало практичний і пізнавальний досвід. Також надало мені впевненості щодо майбутнього і допомогло мені стати цінним працівником, чиї знання та навички цінують. Здобутий тут досвід допомагає рухатися впевнено вперед та вирішувати складні завдання, які виникають на професійному шляху. А ще я безмежно вдячна викладачам, які впродовж навчання підтримували мене та давали цінні поради. Бажаю абітурієнтам впевнено обирати кафедру МІ. Тут ти здобудеш не тільки цінні знання та навички, але і обов'язково зустрінеш хороших друзів»

Юлія Герга, 2012 рік випуску

«З МІ я відкрила для себе багато нового. Тут тебе не вводять у рамки, а дають можливість розвиватися різносторонньо. Багато цікавих та актуальних предметів, які необхідні у сучасному інформаційному просторі. Ви не лише вивчатимете як функціонує цифровий світ, а й будете проводити власні PR-кампанії. Цікаві ідеї та креативність завжди вітаються!»

Олеся Кулик, 2017 рік випуску

«Міжнародної інформації - це перш за все професіонали, які вміють якісно навчити і передати знання студентам. Концепція даної спеціальності вже від першого курсу дає широкі знання у двох напрямках: гуманітарний та прикладний. Вдале поєднання цих знань робить з нас одних з найбільш конкурентоздатних фахівців на сьогоднішньому ринку праці. Для майбутніх студентів я б хотів побажати щоб вони якомога більше старалися інвестували свій вільний час у навчання та вивчення іноземних мов, бо саме це через 5 років перетворить їх на якісних фахівців. Якщо б мені довелося вибирати ще раз на яку спеціальність вступати, я б без сумніву вибрав Міжнародну інформацію»

Степан Веселовський, 2010 рік випуску

«Дуже теплі спогади про навчання на кафедрі міжнародної інформації. Я отримала ґрунтовну базу знань з різних предметів, таких як англ. мова, економіка, прикладна математика та математичне моделювання, футурологія, реклама, право та багато інших. Я прийняла мудре рішення, обравши кафедру МІ, оскільки база знань, яку я отримала в результаті є широкою і дає можливість себе реалізувати у різних сферах. Після закінчення університету я одразу ж отримала роботу у Nestlé, у відділі Social Media, оскільки я знала англійську та німецьку мови. Хороші знання Excel, отримані в університеті, дозволили мені обійняти посаду Data Analyst та працювати з верифікацією великих об’ємів даних у Excel та вміти створювати різноманітні Scorecards та Ad-hoc reports & requests на вимогу клієнта. Завдяки цим знанням я дуже швидко виросла в компанії. А базові знання Adobe Photoshop та Adobe InDesign дозволили мені створювати якісні візуалізації та корпоративні брошури та документи, які щодня отримують наші клієнти. Майбутнім абітурієнтам та студентам хочу побажати більше працювати над собою, і намагатись поглибити і розширити свої знання, бо від того, наскільки якісно і ефективно ви навчатиметесь, дуже залежатиме ким ви станете в майбутньому і чи зможете на повну реалізуватись. Простими словами, чим більше ви знатимете і вмітимете, тим дорожче ви коштуватимете на ринку праці. Тому вчіться, поки не пізно і поки є час!»

Анастасія Дерунова, 2012 рік випуску

«Запрошую всіх абітурієнтів та майбутніх вступників наступних років до спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії (спеціалізація «Міжнародна інформація»)». Чому? Тому що саме тут Ви зможете вивчати та досліджувати велику кількість цікавих дисциплін, яких ви не знайдете на жодній іншій кафедрі. Викладацький склад кафедри Міжнародна Інформація – це справжні знавці та професіонали своєї справи, які зможуть не лише навчити вас тій чи іншій дисципліні, а й іншим мудрим життєвим речам. Скажу зі свого досвіду – особисто для мене кафедра Міжнародної інформації стала другим домом, другою сім’єю, яка при кожній зустрічі вітає та проводжає з посмішкою та завжди допоможе знайти рішення в будь-якій ситуації. За 5 років навчання на цій спеціальності я багато чому навчилась і щонайважливіше зрозуміла ким хочу бути і якій справі присвятити своє життя і в цьому мені допомогла кафедра та її викладачі. Щиро дякую Вам! А Вам, шановні абітурієнти, дуже рекомендую! Ласкаво просимо!»

Тетяна Боднар, 2017 рік випуску

«Для мене навчання на міжнародній інформації, дало змогу орієнтуватися у комп’ютерних програмах та системах, без яких би зараз просто б не змогла працювати. Також орієнтація в сучасному світі, за допомогою того матеріалу, що подавався, і звичайно ж хороший викладацький склад кафедри! Робота із знавцями своєї справи – є одним задоволенням! Ця спеціальність дає широкий спектр знань, які можна застосувати у різних сферах сучасного світу. Головне визначитись, де саме студенти хочуть себе бачити у майбутньому, і йти до цієї цілі, вивчаючи потрібні предмети, які викладаються на кафедрі. Адже спектр матеріалу дуже великий, тому можливості є просто безмежні! Моя порада студентам така: потрібно знати чого ти хочеш, і де ти хочеш працювати! А викладачі на кафедрі завжди допоможуть стати вам фахівцем у тій чи іншій сфері. Будьте відкритими і щирими із своїми викладачами, адже на 5 років навчання вони є найкращими і найближчими Вашими порадниками у житті! Вчіться і ще раз вчіться! Знання ніколи їсти не попросять… Але в житті Вам будуть стійкою опорою, на яку Ви зможете завжди покластися!»

Людмила Лірник, 2008 рік випуску

«Навчання на кафедрі дає ґрунтовні знання із безлічі дисциплін, які стають у пригоді не лише у повсякденному житті (конфліктологія, теорія і практика комунікацій, аналіз зовнішньої політики, зв’язки з громадськістю та психологія), але й професійному відношенні (міжнародні відносини та світова політика, інформаційно-аналітична діяльність в міжнародних відносинах, правові і дипломатичні дисципліни тощо). Знання математичних та комп’ютерних дисциплін розвиває у студентів логічне мислення і має цінність при роботі із інформаційними системами, що суттєво відрізняє випускників спеціальності «Міжнародна інформація» від інших кафедр. (Для прикладу – здобуваючи другу вищу освіту, я чула безліч компліментів і щирих здивувань на кшталт – «Яка у Вас попередня освіта, звідки Ви взяли такий обсяг знань у різних галузях??»). Крім того, абітурієнтам та студентам хочеться наголосити на прекрасній можливості вивчати іноземні мови. Вони завжди стають у пригоді, знання англійської і другої мови (на вибір) залишають за Вами право на участь у різноманітних освітніх, наукових, культурних та інших проектах міжнародного рівня. Володіння іноземними мовами допомогли мені здобути хороші навички у комунікаціях з представниками різних держав та зав’язати корисні знайомства»

Ольга Музика, 2010 рік випуску

 

Офіційні сторінки кафедри міжнародної інформації в соціальних мережах:

Instagram: https://www.instagram.com/kafedrami
Twitter: https://twitter.com/mi_lpnu?lang=uk
Facebook: https://www.facebook.com/mi.lpnu

випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів