Поради від кафедри екології та збалансованого природокористування: екологічні святкування

Кафедра екології та збалансованого природокористування
Заставка до матеріалу

Хоч би які зараз були обставини в кожного з нас, свята наближаються, і можна підготуватися до них із мінімальним навантаженням на довкілля.

Ялинка

Щорічне вирубування лісів – варварство щодо природи, згодні? Радимо скористатися ялинкою, виготовленою з екологічно чистих матеріалів або саморобною: з паперу, гілок, ниток, тканини, новорічних кульок тощо.

Натуральний декор і прикраси

Разом зі своїми рідними зробіть щось цікаве власноруч із паперу чи текстилю: і душевно, і нешкідливо для екології. Екодекором можна прикрасити не тільки ялинку, але й весь будинок. А можна зробити і їстівний декор – це ж круто!

Живі квіти

Хоч це й незвично для зимових свят, та квіти допомагають прикрасити будинок в екостилі. На журнальному столику чудовий вигляд матимуть композиції з квітів у горщиках: орхідеї, цикламени, пуансетії, азалії.

Енергоощадні лампи та свічки

Гірлянди з енергоощадними лампами та свічки з бджолиного воску на святковому столі не тільки створюють затишну атмосферу, а й не залишають відходів. У цьому відмінність їх від парафінових свічок, які є продуктом перероблення нафти.

Екологічні подарунки

Екологи рекомендують робити близьким розумні подарунки, а ще краще дарувати враження: спа-сеанс, масаж, абонемент на цікавий майстер-клас, квитки до театру чи кіно.

Паперове упакування

Подарунки можна акуратно загорнути в пергаментний або навіть газетний папір і обв’язати мотузком чи кольоровою стрічкою – на вигляд такі коробочки будуть не гірші, ніж яскраве упакування зі синтетики.

Розваги

Уся піротехнічна продукція часто не має сертифікатів якості, а отже, є потенційно небезпечною. До того ж поруч із нами можуть бути люди, які пережили жахіття війни.