Понад 500 українських установ зареєструвалися на платформі Research4Life

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Видавці наукової літератури відкрили для українських установ доступ до електронних ресурсів на платформі Research4Lifee до кінця 2022 року. Наразі більше ніж 500 установ з України зареєструвалися або відновили реєстрацію на платформі. Понад 114 тисяч книг, 40 тисяч журналів і низка баз даних уже доступні українським вченим.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет подякував за підтримку та висловив сподівання, що видавці-партнери збережуть доступ і на наступний рік, адже це важливо для продовження наукової діяльності в умовах війни та відновлення країни.

Звернення Міністра було розглянуто під час зустрічі партнерів проєкту Research4Life. За її підсумками заплановано перевести Україну з групи «В» до групи «А». Зазначимо, що для представників країн групи «А» доступ є безоплатним, для українських вчених заплановано продовжити відповідний доступ щонайменше до кінця 2024 року.

ЗВО та наукові установи, які ще не зареєструвалися на платформі, можуть подати заявку.

Докладна інформація про налаштування та можливості доступу опублікована на сайті Державної науково-технічної бібліотеки України.