Львівська політехніка передала ЗСУ станції супутникового інтернету Starlink

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Starlink для ЗСУ

Центр збору гуманітарної допомоги Національного університету «Львівська політехніка» доставив чотири станції супутникового інтернету Starlink для Збройних сил України.

З перших днів війни у Львівській політехніці запрацював Центр збору гуманітарної допомоги, який зосередив свої зусилля на підтримці українських військових і внутрішніх переселенців. Днями завдяки роботі Центру доставлено партію станцій Starlink, які забезпечують доступ до широкосмугового інтернету в будь-якому куточку планети. Ці засоби зв’язку передано для потреб ЗСУ.

Начальник відділу охорони праці Львівської політехніки й один із керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимир Шепітчак розповів, що закупити «старлінки» допомогли друзі та партнери Політехніки, які перебувають за кордоном.

«Ці станції з преміум-пакетом дадуть змогу військовим забезпечити надійний і безперебійний інтернет, що є критично важливим у сучасній війні», – сказав Володимир Шепітчак.

Юрій Малиновський, який також є одним із керівників Центру збору гуманітарної допомоги, додав, що закупити станції супутникового інтернету Starlink – не проста процедура.

«Приблизно чотири тижні вони йшли на адресну доставку, в цьому випадку в Польщу, звідки вже їх привезли до Львова. Треба розуміти, що зараз різні компанії закуповують великими партіями «старлінки» для цивільних потреб. Тому, коли з’являється нагода стати в цю чергу за ними, ми відразу шукаємо можливість, щоб ці станції зв’язку закупити й передати військовим і так ще на один крок наблизити нашу спільну перемогу над ворогом», – зазначив Юрій Малиновський.

Додамо, що це вже не перший раз, коли Львівська політехніка долучилася до доставляння військовим станцій супутникового інтернету Starlink.

Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ Starlink для ЗСУ