Політехніки візьмуть участь у конференції «Українська Молодь – Христові – заповіт Андрея Шептицького для молоді»

За матеріалами сайту Львівської міської ради
на конференції Українська Молодь – Христові – заповіт Андрея Шептицького для молоді»

20–21 жовтня 2017 року в Патріаршому Домі Української греко-католицької церкви (м. Львів, вул. Хуторівка, 35б) відбудеться наукова конференція «Українська Молодь – Христові – заповіт Андрея Шептицького для молоді». Захід присвячено історії руху «Українська Молодь – Христові», заснованого Митрополитом Андреєм в 1933 році, і є частиною підготовки до 85-го Ювілею руху.

– Наша наукова конференція поділена на сесії: в перший день буде дві наукові сесії. Насамперед ми очікуємо зустрічі з паном Мирославом Мариновичем, який має представити нам більше особисті людські якості Митрополита Андрея Шептицького, його бачення та ставлення до людей, молоді зокрема, – зазначила Христина Кутнів, Голова ЛМГО «Українська Молодь – Христові». – Наступного дня конференції розглянемо історію нашого руху в діаспорі, а також 90-ті роки, коли УГКЦ виходила з підпіллі, і рух став одним із поштовхів, маніфестацією до цього звільнення. В той же ж день запрошуємо усіх на дискусію у рамках круглого столу, щоб обговорити перспективи розвитку УМХ.

– Також у перший день нашої конференції будемо мати ще один цікавий захід – інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?». Це буде абсолютно нова ініціатива на цій конференції, бо маємо велику проблему: ми не вміємо говорити до молоді вустами молоді, щоб заохочувати молодих людей, – розповів Юрій Скіра, аспірант Національного університету «Львівська політехніка», член робочої групи з підготовки конференції. –Вважаю, що ця ініціатива – це дуже добрий крок, адже ми сучасними методами наближаємо історію постаті Шептицького до людей, розчиняємо її у просторі, аби люди почали нею проникатись.

Програма конференції