Політехніки візьмуть активну участь у Міжнародному фестивалі архітектури та мистецтв «Вежа 3.0»

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Заставка до заходу

Третій Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв «Вежа 3.0» цьогоріч у Львові відбудеться з 1 по 4 липня. Він матиме назву «Форма [НЕ] залежності» і буде присвячений 30-річчю Незалежності України. Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 1 липня у Всеукраїнський день архітектури.

Головним організатором фестивалю є Львівська спілка архітекторів України, а співорганізаторами – Національна спілка архітекторів України, Національний університет «Львівська політехніка», Львівський коледж будівництва, архітектури та дизайну, Львівська академія мистецтв, Музей міста, Муніципальний мистецький центр, Український католицький університет, Французький інститут в Україні та інші мистецькі інституції Львова та Львівщини. Підтримують захід Львівська обласна державна адміністрація та Львівська міська рада.

– Цьогоріч програма фестивалю у нас дуже насичена. Вона охоплює все місто і навіть локації за його межами. Більшість подій у межах фестивалю відбудуться у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», але також будуть воркшопи, лекції, виставки та майстер-класи у Львівській політехніці, Академії мистецтв, музеї Андрея Шептицького при храмі свмч Климентія Шептицького, екскурсії архітектурними об’єктами та майстернями. Паралельно над своїми інсталяціями працюватимуть митці у Свіржі, – розповідає архітектор, член обласної спілки архітекторів та співорганізатор фестивалю, доцент кафедри дизайну архітектурного середовища Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» Богдан Гой.

У Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа» організують перегляд-презентацію фільму-дослідження про пострадянську архітектуру «Вхід через балкон», мультимедійний виставковий проєкт «Архітектура Незалежності» та виставку Мартена Дюплантьє (Париж) PRIX AMO, зйомки телешоу-дискусії «Архітектор Незалежності», а також дискусію про нові архітектурні трансформації стародавнього Львова «Місто & Спадщина». У співпраці з Українським католицьким університетом проведуть науково-практичну конференцію, присвячену 100-річчю від дати смерті українського архітектора Василя Нагірного. Також учасники фестивалю будуть розмірковувати про місце сучасних українських архітекторів у світовому масштабі. Запрошують львів’ян та гостей міста і на спортивно-архітектурні події. Святкове завершення Фестивалю відбудеться у Замку в Свіржі.

У паралельній програмі фестивалю – виставка студентських проектів у Львівській політехніці.

Реєстрація на події та програма – на сайті фестивалю.