Політехніки ― учасники першого у Львові міжнародного табору з алгоритмічного програмування Algorithmic Leo Camp 2021

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з Algorithmic Leo Camp 2021

Упродовж тижня 29 команд студентів та школярів з України (зі Львова) та Грузії змагаються за Кубок Лева.

Відбуваються тренувальні змагання, які мають на меті визначити кращих з кращих, які й потраплять у фінал і змагатимуться за головний приз. Та до того учасникам потрібно показати й довести свою майстерність в алгоритмічному програмуванні та використання таких мов програмування як C++, Jawa, C#, Payton, Pl/SQL.

«Схожі заходи в Україні вже відбувалися в інших містах, зокрема в Ужгороді, Харкові, зараз Львів приймає естафету. Змагаються не індивідуальні учасники, а команди. Тренувальні змагання тривають 4–5 годин, упродовж цього часу їм потрібно запрограмувати якнайбільше задач ― 10–11, і команда, яка виконає найбільше та найкраще, і буде переможцем», ― розповідає про захід засновник і директор платформи Algotester Василь Білецький.

Політехніка ніколи не оминає такі заходи й намагається на практичних прикладах показати студентам, із чим вони матимуть справу в майбутньому, вже у професійних компетенціях. Перевага таких змагань у тому, що вони не лише відточують навички студентів із програмування, а й розвивають креативне мислення, адже сайти, які створюють учасники, повинні бути не лише грамотно запрограмованими, а й із цікавою, унікальною тематикою та оформленням.

«Це перша у Львові міжнародна школа програмування. І Львівська політехніка з радістю прийняла цей захід. Знання алгоритмів важливе для студентів, які навчаються у галузі «Інформаційні технології», а дух суперництва ще більше сприяє тому, що студенти захочуть вивчати щось нове, випробовувати свої сили в серйозних змаганнях. Політехніка виставила п’ять команд», ― ділиться завідувачка кафедри систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Наталія Шаховська.

Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021 Фото з Algorithmic Leo Camp 2021