Політехніки – творці Першої української дейзі-бібліотеки – поділились досвідом з фахівцями п’яти областей

За матеріалами агенції «Гал-інфо»
Герб Львівської політехніки

8 жовтня 2015 року завершився черговий етап міжнародного проекту зі створення Першої української дейзі-бібліотеки, який з просвітницькою місією охопив семінарами Одеську, Миколаївську, Харківську, Сумську, Полтавську області.

Науково-практичні семінари відбулись у Харківському, Сумському, Полтавському державних педагогічних університетах, Одеському та Миколаївському національних університетах, зібравши в актових залах сотні зацікавлених слухачів – викладачів, професорів, студентів. Так, науково-практичний семінар у Харківському державному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди 29 вересня відкрив ректор вишу Іван Прокопенко, захоплено висловлюючись про діяльність технічного вузу – Національного університету «Львівська політехніка» – і його Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами.

Модератори семінарів – штатні працівники Ресурсного центру Львівської політехніки Марта Сидоряк, Петро Хімка, Оксана Потимко та вчитель-методист Великолюбінської загальноосвітньої школи Галина Ліщинська – на конкретних прикладах, втілених командою впродовж кількох попередніх років, знайомили слухачів з інноватикою в освіті та доступності, переконливо демонструючи можливості, що відкриваються перед повністю незрячими користувачами, завдяки застосуванню сучасних інформаційних технологій.

Сподіваємось, що започаткована у Львові справа не минеться намарно і проросте корінням на користь тих, кому бракує конкретної практичної допомоги, – зазначила кандидат історичних наук, керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.