Політехніки долучились до Всесвітнього заходу з розробки комп’ютерних ігор Global Game Jam 2022

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Львівські учасники Global Game Jam

Львів утретє долучився до найбільшого Всесвітнього заходу з розробки комп’ютерних ігор Global Game Jam.

Global Game Jam – це наймасштабніше міжнародне змагання зі створення комп’ютерних ігор. Професіонали та ентузіасти ігробудівництва збираються разом, щоб попрацювати над розробкою ігор. Тут приймають як командні, так і індивідуальні розробки. Можна використовувати будь-які інструменти і технології. Головне – створити гру впродовж джему та поділитися її кодом на офіційному сайті.

У світі Global Game Jam провели уже вчотирнадцяте. Цього разу було майже 29 000 учасників зі 100 країн, які створили понад 5000 ігор. У 2022 році в Global Game Jam в Україні взяли участь 367 розробників.

У Львові цьогоріч захід організовували «Школа, дружня до Дитини», освітній ІТ-проєкт Digital Learning, а також Колегія та профбюро Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка». Офлайн-частина проходила в офісі Sigma Software на вулиці Науковій. До цьогорічного хакатону долучилось близько 20 учасників, серед яких, переважно, школярі та студенти Львівської політехніки.

У Львові перемогу здобула наймолодша команда хакатону – збірна учнів 5–6 класів двох львівських шкіл: Львівської академічної гімназії при Національному університеті «Львівська політехніка» та ліцею «Львівський». Команда ретельно і професійно пропрацювала графіку гри: це лабіринт, у якому рухаються два персонажі – квадрат і коло, якими керують два гравці.

Всі учасники отримали призи від львівських ІТ компаній Sigma Software та Sombra: комп’ютерну техніку, інтелектуальні настільні ігри та конструктори, а також сувенірну продукцію.

Три гри львівських команд опублікували на офіційному сайті Global Game Jam Ukraine.