Львівські політехніки були активними учасниками традиційного ХХХІ Ярмарку кар’єри

Прес-служба Львівської політехніки
Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри

Нещодавно у Львівському Будинку праці проведений традиційний вже ХХХІ за ліком Ярмарок кар’єри. Це – апробований майданчик, де мають змогу зустрітися ті, котрі шукають роботу, й ті, хто її пропонує. Організовують і проводять ці корисні заходи давні партнери: міський та обласний Центри зайнятості спільно із Національним університетом «Львівська політехніка».

Серед найактивніших учасників Ярмарку були студенти університету, які мали нагоду ознайомитися із пропозиціями щодо працевлаштування, котрі їм запропонували представники понад 70 працедавців – підприємств, установ та організацій. Як зауважила очільниця відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки Світлана Гладун, такі ділові партнерські зустрічі – це хороший шанс для студентів та випускників отримати омріяну роботу за фахом, пройти кваліфіковане стажування, а для університетських кафедр – налагодити плідну співпрацю з роботодавцями.

А обирати роботу до душі на Ярмарку було з чого. Адже кадрові служби запропонували 1800 вільних робочих місць за різними професіями та спеціальностями із середньою зарплатою 8 тисяч гривень, а у понад 650 вакансіях винагорода сягала від 10 до 20 тисяч гривень.

– Такі масштабні заходи як нинішній, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, – ми проводимо двічі або навіть тричі на рік. Як наслідок, роботу, зазвичай, знаходять 1200–1300 осіб. Приємно також, що працедавці пропонують доволі конкурентний рівень зарплати, який поступово наближається до 500 доларів, що певним чином дозволить стримати міграційні потоки. Молоді люди не повинні думати про закордонні заробітки, а працювати на рідній землі, виховувати дітей, дбати про стареньких батьків, розбудовувати родину та країну. Недарма гасло всеукраїнської інформаційної кампанії, у рамках якої й організований Ярмарок кар’єри, – «Живи та працюй в Україні».

За словами Василя Барилюка, служба зайнятості планує надалі подібні масштабні заходи проводити щомісяця, причому не тільки у Львові, але й у Дрогобичі, Самборі, Стрию, Червонограді та інших містах області.

У межах Ярмарку відвідувачі мали змогу з’ясувати вимоги підприємств до професійних умінь потенційних працівників, довідатися про умови та розмір оплати праці, ознайомитися зі змістом посередницьких послуг служби зайнятості, у тому числі з питань організації професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, отримати консультації фахівців щодо застосування норм чинного законодавства, побувати на презентації професій водіїв трамваю та тролейбуса.
 Всього на Ярмарку кар’єри побували майже 3000 львів’ян, 2300 з них пройшли співбесіду з представниками фірм і компаній, 400 – працевлаштувалися, 130 – найближчим часом приступлять до стажування, а 600 – залишили кадровим службам свої резюме.

Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри Політехніки були активними учасниками ХХХІ Ярмарку кар’єри