Національний університет «Львівська політехніка» взяв участь у V Міжнародному тижні в китайському Університеті Ченду

Олена Ланець, ІІМТ Львівської політехніки
5th International Week in Chengdu University

14–15 жовтня 2019 року делегація Національного університету «Львівська політехніка» в складі проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олега Матвійківа й асистента кафедри технічної механіки та динаміки машин Інституту інженерної механіки та транспорту Олени Ланець, яка координує напрямок академічної мобільності в Центрі міжнародної освіти, взяла участь у V Міжнародному тижні Університету Ченду (5th International Week in Chengdu University).

Візит делегації розпочався 14 жовтня дружньою зустріччю з віце-президентом Peng Xiaolin, в ході якої було обговорено подальшу співпрацю між університетами й погоджено механізми цієї співпраці. Пані Peng Xiaolin детально розповіла про можливості Університету Ченду щодо співпраці. Університет давно зосередився на інтеграції промисловості й освіти, науки та освіти. Особливу увагу було приділено механізмам інтернаціоналізації та розвитку міжнародної співпраці. Пані віце-президент зазначила, що Львівську політехніку запрошено стати членом Міжнародного Альянсу вищих навчальних закладів міст-сестер Ченду, в рамках якого будуть розробляти різнобічні механізми академічного обміну та співпраці.

Наступного дня, 15 жовтня, відбулося друге засідання ради Міжнародного альянсу в Університеті Ченду. Участь у цьому засіданні взяли 44 представники з 13 університетів Китаю та інших країн. Було розглянуто й затверджено пропозиції щодо створення механізму академічного обміну викладачами і студентами, організації конкурсів міжнародних освітніх проєктів у межах Альянсу, створення інноваційної та підприємницької конкуренції для студентів коледжів і пов’язаних з ними університетів.

На засіданні ради Міжнародного альянсу було прийнято 6 нових членів, зокрема й Львівську політехніку. Від нових учасників Альянсу слово для виступу було надано проректору з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олегу Матвійківу, який подякував за запрошення, представив Національний університет «Львівська політехніка» учасникам Альянсу й запропонував можливості майбутньої співпраці з Університетом Ченду.

Паралельно до засідання ради Міжнародного альянсу учасники Міжнародного тижня проводили лекції для студентів різних спеціальностей. Олена Ланець прочитала лекцію, де презентувала китайським студентам можливості навчання у Львівській політехніці, наявні спеціальності, англомовні освітні програми на всіх рівнях вищої освіти, а також програми подвійних дипломів з європейськими закладами вищої освіти. Студенти і представники викладацького складу цікавились нашою системою освіти, підходами до навчання та освітніми програмами магістратури й аспірантури.

Делегація Національного університету «Львівська політехніка» відвідала нову бібліотеку Університету Ченду, яка має статус найбільшої бібліотеки в Китаї, та ознайомилася з кампусом університету. В бібліотеці студенти університету мають можливість працювати з навчальною літературою та виконувати домашні завдання. Неподалік розташовані студентські гуртожитки.

Загалом поїздка була дуже цікава, насичена та корисна. Львівські політехніки висловлюють особливу подяку колегам і волонтерам з Університету Ченду за теплу зустріч, цікаву та плідну співпрацю.

5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University 5th International Week in Chengdu University