У деяких питаннях ми випереджаємо закордонні університети: Політехніка приймала міжнародну конференцію

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на конференції «Управління в освіті»

На IX Міжнародній науково-практичній конференції «Управління в освіті» говорили про найважливіші аспекти управління у системі освіти різних рівнів.

На конференцію прибуло 120 учасників з-понад 20 ЗВО України, а також закордонні гості: професор Кінгстонського університету Ямшід Дехмешкі та Томаш Вавржинський із Космічного університету у Варшаві. На скайп-зв’язку було ще декілька учасників заходу з Польщі, Чехії, Угорщини, Естонії, Іспанії, Італії. Вони розповіли про особливості роботи їхніх освітніх установ, про те, на чому зосереджують найбільшу увагу, про програми обміну, які можуть запропонувати нашим студентам.

– Було цікаво послухати закордонних професорів, дізнатися про сучасні тренди в освітній політиці їхніх країн. Звісно, вивчатимемо їхній досвід, але приємно було побачити, що є питання, в яких Львівська політехніка випереджає закордонні університети. Це стосується нашого здобутку в оновленому віртуальному середовищі, управлінні якістю університету, адже у Політехніці вже п’ять років діє система внутрішнього забезпечення якістю, а також сертифікована система управління якістю, – розповідає професор кафедри педагогіки і соціального управління, начальник відділу забезпечення функціонування системи управління якістю Львівської політехніки Ігор Колодій.

Під час конференції працювало чотири секції, у яких обговорили питання нової української школи, забезпечення якості професійно-технічної освіти, основні параметри в українській вищій освіті, інноваційні технології у формальній, неформальній, інформальній освіті.

Йшлося про підвищення кваліфікації педагогів різного рівня, формування інформаційної культури, диференційоване навчання, вплив інтернету, впровадження новітніх технологій, зокрема інтерактивних, у навчальному процесі, інноваційні підходи у вивченні окремих дисциплін. До пленарного засідання конференції долучилися студенти й аспіранти, а до секційних – аспіранти, зокрема ті, кого стосується спеціальність «управління навчальним закладом».

на конференції «Управління в освіті» на конференції «Управління в освіті» на конференції «Управління в освіті» на конференції «Управління в освіті» на конференції «Управління в освіті» на конференції «Управління в освіті»