Львівська політехніка уклала угоду про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту

Прес-служба Львівської політехніки
підписання угоди про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту

Днями ректор Національного університету «Львівська політехніка» професор Юрій Бобало та директор Інституту проблем штучного інтелекту Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, член-кореспондент НАН України Анатолій Шевченко скріпили своїми підписами угоду про співпрацю в галузі систем штучного інтелекту.

У підписаному документі йдеться про реалізацію цілої низки заходів, зокрема, проведення спільних науково-практичних конференцій, створення в Університеті науково-дослідної лабораторії машинного навчання, виконання окремих проектів, підготовка працівників вищої кваліфікації тощо.

Ініціювали укладання угоди професори кафедри інформаційних систем та мереж Володимир Пасічник і Наталія Кунанець за сприяння завідувачки наймолодшої університетської кафедри – систем штучного інтелекту – професора Наталії Шаховської.

В основу підготовки фахівців такого профілю лягла робота професора Юрія Нікольського, який у 2002 році розробив навчальний план спеціальності «Системи штучного інтелекту» напряму «Комп’ютерні науки».

У жовтні 2016 року розпочалася робота з модернізації змісту навчання за ініціативи тодішнього професора кафедри інформаційних систем та мереж Наталії Шаховської і випускника кафедри та Solutions Lead у Softserve Івана Загороднього. Упродовж вересня цього року лабораторії нової кафедри систем штучного інтелекту обладнані комп’ютерною технікою за підтримки Львівського ІТ-кластеру. Меценатами кафедри є компанії N-ix, SoftServe, Cyklum, DIYLab.com.ua.

У підписанні угоди взяв участь директор Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки професор Микола Медиковський.

підписання угоди про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту підписання угоди про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту підписання угоди про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту підписання угоди про співпрацю з Інститутом проблем штучного інтелекту