Політехнічна Шевченкіана триває: в інститутах Львівської політехніки не втомлюються вшановувати Кобзаря

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Конкурс художнього читання Шевченківських поезій

Упродовж минулого тижня в різних інститутах Львівської політехніки й далі не втомлювалися вшановувати Тараса Шевченка. У багатьох корпусах розвісили стіннівки, де студенти намагалися якомога ширше охопити діапазон творчості великого українця.

Молодь Інституту будівництва та інженерії довкілля, на чолі з керівником інститутського осередку Товариства «Просвіта» доцентом кафедри будівництва конструкцій і мостів Богданом Білінським, підготували флеш-моб, присвячений темі боротьби в творах Тараса Шевченка.

На великій перерві в холі другого навчального корпусу студенти провели міні-концерт із декламуванням віршів та виконанням пісень на слова Кобзаря. Своїми роздумами про значення постаті Шевченка для сучасної України в боротьбі з московським агресором поділився професор Богдан Гнідець. На завершення всі разом – і глядачі, і учасники флеш-мобу виконали «Реве та стогне Дніпр широкий…».

Справжню урочисту академію – «Жінка та її доля в творчості Тараса Шевченка» підготували студенти Інституту права та психології. Молодь розглянула різні іпостасі, в яких митець зображав жінку.

Чільне місце відвели філософському зображенню матері та материнства. Студенти наголосили, що впродовж усього життя саме образ матері для Тараса Шевченка був найдорожчим і найсвятішим. Акцентували й на поетовому заклику до особливої шаноби матері:

«Бо, хто матір забуває,
Того Бог карає,
Того діти цураються,
В хату не пускають…»
.

Особливу увагу приділили й зображенню Пречистої Богоматері. Доповненням до декламаторської частини, театралізованих дійств було виконання пісень на слова Шевченка в сучасній музичній обробці під супровід бандури, скрипки та гітар.

Для найменших учасників дійства, як жартували, «інститутських дітей», підготували пізнавальний кросворд на тему життя та творчості великого українця. За його успішне розв’язання малеча отримала грамоти та солодощі.

Організував молодь і підготував сценарій святкового концерту доцент Василь Ряшко.

Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій Конкурс художнього читання Шевченківських поезій