Покутська Великодня писанка та патріотичні роботи від студентки ІТ коледжу Львівської політехніки

Фаховий коледж інформаційних технологій Львівської політехніки
Робота Олександри Солданчин

Олександра Солданчин навчається на першому курсі спеціальності «Комп’ютерні науки» в ІТ коледжі Львівської політехніки. У нелегкі сьогоднішні часи поєднує навчання з волонтерством і хобі – дизайном, малюванням та анімацією 2D/3D.

Цьогоріч до особливого Великодня студентка створила особливу творчу роботу. Олександра розповідає, що у її творчості кожен побачить щось своє, тож не нав’язує єдиної інтерпретації. Про власний символізм композиції зазначає:

– Дівчина на ілюстрації символізує кожного з нас, майбутнє наше та нашої країни, яке залежить від кожного з нас, і кожен має прикладати певні зусилля для цього. Для мене писанка – символ нового життя, переродження; сама дівчина одягнена у військову форму, вона – військова, тобто захищає Україну, суверенітет, та, власне, яйце, що символізує нові життя та нове покоління. Бушпан (рослина) – символ живучості, а прапор – державний символ України.

Цікаво, що писанка з Покуття – історико-географічного регіону України, східної частини сучасної Івано-Франківської області. На писанці зображена традиційна «ружа», «рожа», «розета», «зірка», чи «зоря», що символізує сонце і вранішню зорю. Орнаментика традиційна: чіткий збільшений малюнок геометричних мотивів, контур традиційно білого кольору. Писанка у колористиці землі – бордова ружа на чорному тлі, кольорі землі, адже Покуття славиться родючими ґрунтами.

Чим же ж зацікавлює творчих дівчат ІТ коледж? Олександра відповідає:

– У коледж вступила через інтенсивність сучасних технологій та через потребу фахівців у цих сферах, адже в сучасному суспільстві на технології надається додатковий акцент. Серед моїх улюблених предметів у коледжі – інформатика, математика, креслення, економіка, географія, хімія, біологія, а також захист України.

Більше робіт Олександри можна переглянути на її сторінці у соцмережі Instagram.

Робота Олександри Солданчин Робота Олександри Солданчин Робота Олександри Солданчин Робота Олександри Солданчин