Підтверджуємо лідерство: Львівська політехніка – серед переможців конкурсу Еразмус+ із розвитку потенціалу вищої освіти

Проєктний офіс Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Проєктний офіс Львівської політехніки з радістю повідомляє, що скарбничка виграних міжнародних проєктів програми Erasmus+ нашого університету поповнилася ще одним проєктом.

Фінансування за напрямом «Розвиток потенціалу у сфері вищої освіти» (СВНЕ, Strand 2) отримав проєкт «Посилення цифрових навичок у водному секторі вищої освіти» (DIGISKILLS). У складі консорціуму проєкту – 9 університетів з Норвегії, Молдови, Сербії, Румунії та України. Серед них – Національний університет «Львівська політехніка» (конкурс ERASMUS-EDU-2024-CBHE-STRAND-2, роль – партнер). Координатор проєкту – Норвезький університет наук про життя (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet).

Цьогоріч значно зросла конкуренція та якість поданих на конкурс пропозицій. Зокрема, фінансування отримали лише 14 проєктів з України (у складі 65 організацій). Загальна кількість підтриманих проєктів за напрямом CBHE у світі за 2024 року – 151. Загалом подано 972 проєктні пропозиції.

Проєкт DIGISKILLS спрямований на застосування цифрових технологій та інноваційних методів навчання у сфері підготовки фахівців із технології води. Під час реалізації проєкту буде використано передовий досвід країн-членів ЄС щодо цифрової трансформації водної освіти, зокрема модернізація системи освіти у галузі підготовки фахівців з водних технологій та здобуття студентами кращих компетентностей у цій царині. Передбачено придбання сучасного обладнання та програмного забезпечення для підвищення рівня освітнього процесу та якості навчання здобувачів вищої освіти. Окрім того, заплановано створення симуляцій низки лабораторних робіт для візуалізації, зокрема під час самостійного вивчення теоретичного матеріалу та підготовки до лабораторних занять.

Реалізація проєкту забезпечить підвищення якості освіти й конкурентоспроможності фахівців водного сектору на ринку праці в Україні. Особливої актуальності набуває проєкт з огляду на погіршення ситуації із забезпеченням населення України якісною питною водою, особливо в районах, що перебували в зоні бойових дій, спричинених агресією росії.

Академічний керівник проєкту у Львівській політехніці – завідувач кафедри хімії і технології неорганічних речовин Інституту хімії та хімічних технологій, д.т.н., професор Зеновій Орестович Знак.

Вітаємо всю команду з перемогою і зичимо вдалої реалізації проєктів та нових здобутків у подальшій проєктній діяльності!