Одинадцять кафедр мають нових завідувачів: підсумки травневого засідання Вченої ради Львівської політехніки

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

Травневе засідання Вченої ради було надзвичайно спекотним, і не тому, що на носі літо і стовпчик термометра стрімко пнеться до позначки +30 – 30 травня у стінах актової зали Львівської політехніки розгорнулося запекле протистояння за крісло завідувача кафедри.

Традиційно засідання розпочали із нагородження політехніків, що тривало понад півгодини. І це не дивно, адже нагородили 38 переможців Всеукраїнських студентських олімпіад, а також – понад 30 студентів за наукові здобутки. Відзначили і керівників студентів-переможців за високий рівень їхньої підготовки. Особливо багато нагород і подяк зібрав професор кафедри ЕЗП Мирослав Мальований. Професора кафедра ТЗЕ Сергія Рендзіняка за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну педагогічну діяльність нагородили Подякою Міністерства освіти і науки.

Важливою подією на засіданні Вченої ради стало голосування, за результатами якого призначено нових завідувачів 11 кафедр, зокрема професорів: Володимира Атаманюка (ХІ, ІХХТ), Зеновія Знака (ХТНР, ІХХТ), Йосифа Ситника (МПА, ІНЕМ), Володимира Чернюка (ГС, ІБІД), Зоряна Піха (ТОП, ІХХТ), Мирослава Саницького (БВ, ІБІД), Ігоря Грицая (ТМБ, ІІМТ), Віктора Проскурякова (ДАС, ІАРХ), Ореста Лозинського (ЕКС, ІЕСК) та доцента Валерія Оборжицького (РЕПС, ІТРЕ). Найбільша інтрига розгорнулася довкола новоствореної кафедри ФАЗХ (ІХХТ), оскільки на посаду її завідувача інститут висунув аж двох кандидатів – доцента Павла Шаповала та професора Валентина Сергеєва. Таке рішення обумовлено конфліктом, що виник у колективі ІХХТ. За підсумками таємного голосування, з результатом 69 проти 43, завідувачем кафедри ФАЗХ призначили Павла Шаповала. Нагадаємо, у лютому цього року Вчена рада прийняла ухвалу про об’єднання кафедр фізичної та колоїдної хімії, аналітичної хімії та загальної хімії в одну загальноосвітню кафедру.

Також на засіданні розглянули питання «Про функціонування системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності і якості вищої освіти та її вдосконалення» і «Про структуру та політику Львівської політехніки у сфері якості», що є важливими в умовах наближення моменту підтвердження Львівською політехнікою статусу національного ЗВО. Результатами обговорення питань стало затвердження пакету Положень Системи управління якістю та Цілей університету на 2018 рік у сфері якості, а також окреслення стратегічних напрямів політики Політехніки у сфері якості.