Про студентську активність, участь у міжнародних програмах, відзнаки: підсумки квітневого засідання Вченої ради

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

На квітневому засіданні Вчена рада обговорила важливі питання студентського самоврядування, проаналізувала участь Львівської політехніки у програмах Еразмус+, затвердила зміни та доповнення до правил прийому 2017 року, представила науково-педагогічних працівників до вчених звань.

Розпочалося засідання дещо нетрадиційно. Цього разу гостями Вченої ради були: заступник начальника Львівської митниці Андрій Тодощук та Народний депутат України, доцент Львівської політехніки Оксана Юринець. Андрій Тодощук (до слова, наш випускник), який уже тривалий час співпрацює з кафедрою ЗМД, вручив грамоти найкращим студентам кафедри, а також подяки їхнім викладачам за співпрацю із Львівською митницею. Оксана Юринець вручила відзнаки «За заслуги перед українським народом» науково-педагогічним працівникам, які активно долучаються до парламентських, комітетських слухань, круглих столів, обговорень важливих питань.

Заслужені нагороди отримали найкращі студенти, які впродовж місяця здобули перемоги і призові місця в олімпіадах, відзнаки на студентських наукових конференціях. Учена рада підтримала висунення кандидатури доцента кафедри ПМОМ Віталія Ромаки на здобуття іменної стипендії Верховної Ради для найталановитіших молодих науковців.

Про стан та перспективи розвитку студентського самоврядування в університеті доповів голова комісії з питань студентства й молодіжної політики Василь Козик. Співдоповідачами були проректор Роман Корж і голова Колегії студентів Олександр Николяк. Ішлося про участь студентського самоврядування в ухваленні важливих рішень, у міжнародній студентській діяльності, у наукових фестинах і фестивалях Litteris et Artibus, участь у керуванні університетом, позицію в обстоюванні прав та інтересів студентів тощо. В ухвалі Вченої ради щодо цього питання є, зокрема, пункт про сприяння студентському самоврядуванню в реалізуванні студентських ініціатив.

Учасники Вченої ради також заслухали й обговорили доповідь проректора з міжнародних зв’язків Олега Матвійківа про міжнародну освітню співпрацю у програмі Еразмус+. Було вирішено вважати участь викладачів і студентів Львівської політехніки в міжнародних проектах програми пріоритетним напрямом розвитку міжнародної співпраці. Центру міжнародної освіти рекомендовано більше інформувати працівників і студентів про проектні запити програми Еразмус+, зокрема КА1 (навчальна мобільність), КА2 (проекти співпраці), імені Жана Моне.

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді