«Ви перші. Ми запам’ятаємо вас поіменно»: перший випуск магістрів-журналістів та практичних психологів одержав дипломи

Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
Магістри

У п’ятницю, 12 травня, у головній залі Політехніки відбулось урочисте вручення дипломів першому випуску магістрів – журналістів та практичних психологів.

Директор Інституту права та психології професор Володимир Ортинський привітав випускників:

– Я переконаний, що більшість із вас стане високопрофесійними журналістами, психологами, відомими в цих галузях. Те, що ви сьогодні отримуєте дипломи – це результат спільної праці потужних колективів кафедр і вашої. Очевидно, тепер будемо міркувати, як до назви інституту доєднати слово «журналістика».

Володимир Львович запросив випускників вступати до аспірантури.

Дипломи магістрів директор вручив 48 психологам (з них 16 навчалися на основі держзамовлення), серед яких 12 дипломів із відзнакою, та 27 журналістам.

Дипломованих магістрів вітали очільники кафедр. Завідувачка кафедри журналістики та ЗМК професор Олена Кузнецова подякувала батькам випускників (такого, відколи в Політехніці врочисто вручають дипломи, не пригадую).

– Ви перші. Ми вас запам’ятаємо поіменно. Я дякую, що ви не зрадили журналістику, – додала Олена Дмитрівна. – Львівська школа журналістики відома тим, що ми вирізняємося вірністю українській ідеї, мові, культурі. За вами слово.

Завідувач кафедри теоретичної та практичної психології професор Мирон Варій побажав випускникам бути передовсім гідними громадянами, ставити інтереси України на перше місце, а також бути добрими психологами.

Подяку від усіх студентів висловила одна з найактивніших та найуспішніших студенток (психолог, колишня староста, громадська активістка, одержала диплом із відзнакою) Христина Літкович.

– Здійснилася моя маленька мрія. За цей час ми мали можливість отримати надзвичайно велику кількість знань, колосального досвіду і практичних навичок. І також мали нагоду пірнути в професійну глибину, роздивитися та вирішити для себе, чи хочемо ми далі пливти у відкрите море. Тепер настав момент, коли в нас будуть нові етапи і нові професійні простори, тому всім нам бажаю професійного зростання, пошуку нових можливостей, відкривання нових фахових просторів, пірнання у професійні глибини, бажаю мати вогник в очах і любити те, що робимо, вірити у власні сили на цьому шляху, розуміти, що в нашій професії є користь і сенс для суспільства. І не забуваймо щодня ловити моменти.

Один із випускників Василь Гуч уже працює за фахом – журналістом на телеканалі «Правда тут». Каже, що його рецепт успіху – починати практикуватися шонайскоріше, сам працює на телеканалі від другого курсу – від першої студентської практики.

– То була якась нездійсненна мрія, – каже він про одержання диплома, – а зараз це завершений етап, усі готуються до дорослого життя, де кожен відповідає за свої вчинки, до нових звершень. Я вважаю, що магістратура дала мені ширший світогляд, це школа життя, у нас були саме практичні предмети, потрібні для роботи журналістом.

випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів випуск магістрів