Першокурсники кафедри СКІД презентували колективно-творчі проєкти у вигляді віртуальних виставок

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-презентації

13 червня 2022 року відбулося відкрите онлайн-заняття «Реалізація колективно-творчого проєкту у вигляді віртуальних виставок» в рамках дисципліни «Організація виставкової діяльності» під керівництвом Тетяни Білущак, де студенти І курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» освітньо-професійної програми «Соціальні комунікації та інформаційна діяльність» продемонстрували результати командної роботи над створенням віртуальних виставок. Репрезентація цих віртуальних виставок покликана привернути увагу до українських та світових здобутків у різних сферах діяльності, культурних цінностей і певною мірою нагадати про важливі суспільні теми.

«В цьому семестрі в нас було заплановано два проєкти: один – індивідуальний творчий проєкт у вигляді віртуальних виставок, які вже студенти успішно захистили, і другий – проєкт, який дещо відрізняється від попереднього тим, що це робота в команді. Онлайн-захід відкрили темою «Віртуальна виставка полеглих в російсько-українській війні», досить важкою для усіх нас темою, але ми живемо в цьому часі, часі війни. Тут є що почерпнути і є над чим задуматися: як ми живемо, чого ми прагнемо, і те, як ми боремося за демократичні європейські цінності, як наша країна виборює свободу всієї європейської цивілізації.

Наступний проєкт присвячений саме популяризації спадщини українських емігрантів, що експонується в роботі «Віртуальна виставка культурної спадщини української еміграції», метою якої є ознайомити глядачів із багатьма здобутками української діаспори та показати, який значний вплив здійснюють українці на культуру інших країн.

Крім того, були репрезентовані дві виставки в одній тематиці: «Віртуальна виставка українських жінок в науці» та «Віртуальна виставка жінок в науці». Тут в різних ракурсах дві команди подали інформацію про жінок в науці, студенти продемонстрували інформацію про жінок-вчених та їхні здобутки в науці, в світі, їхній вплив на розвиток наукових досліджень. Україна має дуже багато досягнень, і це потрібно також популяризувати, з такою метою було представлено проєкт «Віртуальна виставка досягнень та здобутків України у різних сферах діяльності».

Завершили відкрите онлайн заняття три віртуальні виставки в тематиці «Віртуальна виставка бібліотек світу», які покликані ознайомити з сучасними та неординарними бібліотеками в різних куточках світу. Також студентами двох віртуальних виставок підготовлений інтерактив у вигляді вікторин», – зазначила лектор дисципліни «Організація виставкової діяльності», к.і.н., доцент кафедри СКІД Тетяна Білущак.

Цей онлайн-захід був покликаний поділитися своїми навичками, вміннями та досягненнями як із колегами, так і студентами університетів України, які активно долучилися до перегляду експонатів віртуальних виставок, а саме Вікторією Добровольською, доктором наук з соціальних комунікацій, доцентом, професором кафедри культурології та міжкультурних комунікацій Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, член-кореспондентом Академії наук Вищої освіти України, зі своїми студентами групи БІС -51–20, ІІ курсу, спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», та Христиною Вінтонів, кандидатом історичних наук, доцентом, доцентом кафедри документознавства та інформаційної діяльності Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу, зі своїми студентами групи ІС-21-1, ІС-21-2 спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Свій відгук і певне захоплення виконаною роботою, студентами та їхнім викладачем висловила колега з м. Києва Вікторія Добровольська, яка, зокрема, зазначила: «...Надзвичайно цікаві та актуальні теми віртуальних виставок. Приємно розуміти, що студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» настільки чудово вміють працювати з інформацією, опрацьовувати її і шукати у відповідних джерелах, а тоді правильно подати її для того, щоб вона була цікава та корисна для споживача...».

Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації Скріншот з онлайн-презентації