Першокурсники кафедри СКІД організували віртуальну виставку спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа»

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-виставки

17 травня 2021 року в рамках дисципліни «Організація виставкової діяльності» студенти І курсу кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності провели онлайн-захід, на якому представили віртуальну виставку спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» освітньо-професійної програми «Соціальні комунікації та інформаційна діяльність», метою якої було ознайомлення майбутніх абітурієнтів зі спеціальністю.

Активними слухачами віртуальної виставки були учні 10–11 класів, їхні вчителі, класні керівники та заступники з виховної роботи Стрийських ЗШ І–ІІІ ст. № 6, № 7, а також колеги з інших закладів вищої освіти. На онлайн-заході студенти показали віртуальні стенди, де презентована максимально доступна інформація про особливості та переваги навчання за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» на кафедрі соціальних комунікацій та інформаційної діяльності, про можливості, які студент може отримати та реалізувати вже під час навчання та подальшій професійній діяльності. Для зацікавлення абітурієнтів були представлені дисципліни, які будуть вивчатися за спеціальністю.

Першокурсники підготували віртуальний стенд представлення окремих дисциплін кафедри СКІД як інструмент формування професійних навичок, також був показаний інтерактивний віртуальний стенд навчально-методичного забезпечення кафедри. «СКІД – це більше, ніж просто навчання!» – з такими словами розпочалося експонування наступного віртуального стенду про залучення студентів до креативно-творчої роботи та науково-дослідницької діяльності на кафедрі.

В рамках цієї віртуальної виставки було продемонстровано відгуки студентів різних курсів кафедри СКІД щодо впливу навчання на їхнє життя та можливість розвитку у багатьох сферах.

Як зауважила під час представлення електронного каталогу випускників одна з доповідачок, студентка першого курсу Вікторія Васьків, «пройшовши шлях абітурієнта, ми розуміємо наскільки такий каталог полегшить вибір майбутньої професії. Саме випускники дають реальний приклад реалізації себе після завершення навчання».

Також з нагоди Всесвітнього дня інформаційного суспільства перший курс провів майстер-клас на тему «Виявлення фейкової інформації у соціальних медіа» та організував онлайн-вікторину, яка тримала увагу кожного слухача та спонукала заглибитися в поданий матеріал.

«Таке представлення було б хорошим для усіх спеціальностей нашого Університету, де популяризувався б Університет як велика установа з багатовіковою історією, з великим технічним надбанням, де опановують не лише інженерні спеціальності, але й можна осягнути різнопланові спеціальності від економічних до математичних, від архітектурних до юридичних та інших. Отже, ми робимо зі студентами крок для популяризації кафедри та спеціальності у вигляді віртуальної виставки. В майбутньому можна буде реалізувати такі віртуальні виставки і для інших спеціальностей, які є в нашому Інституті гуманітарних та соціальних наук. В подальшому такі виставки можна створювати для всіх спеціальностей Університету і з кожним роком таку виставку можна як поновлювати, так і вдосконалювати», – зазначила лектор дисципліни «Організація виставкової діяльності» к.і.н., доцент кафедри СКІД Тетяна Білущак.

Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки Скріншот з онлайн-виставки