Перекладачка дослідницької фірми Ipsos (Париж, Франція) прочитала серію лекцій для студентів Львівської політехніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Анастасія-Марія Фик

3–10 грудня 2021 року на запрошення катедри української мови перекладачка дослідницької та консалтингової фірми Ipsos (Париж, Франція), випускниця Монітобського університету, активна діячка української діаспори Анастасія-Марія Фик прочитала серію онлайн-лекцій для студентів Львівської політехніки.

У рамках програми «Гостьовий лектор» відбулося 5 відкритих лекцій на теми:

  • «Українська ідентичність крізь призму поколінь»;
  • «Як бути українцем в Канаді? Мовний аспект»;
  • «Навички успішної комунікації як передумова професійного зростання крізь призму міжнародних відносин»;
  • «Роль національної культурної спадщини у формуванні української ідентичності»;
  • «Особливості внутрішньої та зовнішньої комунікації в професійній сфері».

Ці лекції викликали велике зацікавлення в студентів спеціальностей «Міжнародні відносини», «Туризм», «Дизайн середовища», «Комп’ютерна інженерія». Студенти активно обговорювали низку порушених під час лекцій питань, зокрема: зосередилися на проблемі творення сучасної української ідентичности, на ролі національної культурної спадщини в її формуванні тощо.

Також студенти мали змогу обговорити основні аспекти професійного зростання та особливості комунікації у фаховій діяльності, позаяк Анастасія-Марія Фик на сьогодні поєднує кілька зовсім різних видів діяльности: є перекладачем відомої французької дослідницької та консалтингової фірми й водночас вдатним фермером у Канаді. Історія яскравого життєвого успіху п. Анастасії переконливо свідчить про те, що успішним можна бути в будь-якій країні, треба лише впевнено йти своїм шляхом.

Молодь вразило й те, що, перебуваючи в усіх 33-х країнах, які п. Анастасія вже встигла відвідати у свої 33 роки, вона завжди наголошувала на своїй українськості: давала уроки пісенної майстерности, майстер-класи з писанкарства і соломоплетіння для всіх охочих ознайомитися з неповторною українською культурою та мистецтвом й опанувати народні традиційні ремесла.