Паралімпієць і викладач Політехніки Андрій Демчук: «Якщо ти зійшов на Говерлу, то тепер можеш їхати у Ріо»

За матеріалами сайту «Еспресо.Захід»
Андрій Демчук

Ім’я цього українського спортсмена добре відоме в цілому світі. Його мудрі слова дають наснагу жити і долати найважчі життєві труднощі тисячам людей. Після його натхненних промов люди з інвалідністю починають активно займатися спортом, отримують другу освіту та можливість заробляти гідні зарплати, щоб попри свою фізичну недугу мати можливість фінансово утримувати власні сім’ї.

У чому ж полягає феномен українського паралімпійського чемпіона, фехтувальника Андрія Демчука? Як вдалося людині без однієї кінцівки самостійно, без сторонньої допомоги піднятися на найвищу гору українських Карпат – Говерлу? Чому параспортсменові, окрім блискучої спортивної кар’єри, вдалося закінчити два виші (Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський державний інститут фізичної культури), здобути науковий ступінь доктора філософії з технічних наук, професію програмувальника-«айтішника», бути викладачем – взірцем для сотень студентів? Звідки він бере час і сили для такої діяльності?

Про його участь у проєкті «Доступне кіно» та, звичайно ж, про найближчих, найрідніших, які завжди були підтримкою на його складній життєвій дорозі, яка, на жаль, почалася із серйозних медичних проблем, про віддану любов до України і про неймовірне щастя, коли на її честь підіймається синьо-жовтий стяг й звучить гімн нашої Батьківщини, – цей матеріал.

У гостях в «Еспресо.Захід» Андрій Демчук – паралімпієць, науковець, чотириразовий чемпіон світу та Європи з парафехтування, асистент кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки.

Інтерв’ю з Андрієм Демчуком читайте на сайті «Еспресо.Захід».