«Осінь Політехніки»: завдяки студентській творчості вдалося зібрати понад 50 тисяч гривень для ЗСУ

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з фестивалю

Нещодавно в актовій залі навчального корпусу № 1 Національного університету «Львівська політехніка» відбувся традиційний фестиваль студентської творчості «Осінь Політехніки».

Через повномасштабну війну фестиваль провели у зміненому форматі. Якщо раніше кожен інститут Політехніки представляла окрема команда і спершу відбувався півфінал, а згодом і фінал заходу, то цього року участь у ньому взяли шість об’єднаних команд, поділених за напрямами:

  1. Інженерні напрями – ІТРЕ, ІЕСК, ІМІТ – команда «І»;
  2. Будівельні напрями – ІАРД, ІБІС, ІГДГ – команда «Шо попало»;
  3. Природничі напрями – ІХХТ, ІМФН, ІСТР – команда «неСТБ»;
  4. Гуманітарні напрями – ІГСН, ІППО – команда «Гіга справедливості»;
  5. Комп’ютерні напрями – ІКТА, ІКНІ – команда «Чотири емоційно нестабільні чаклуни та складні соціально-побутові конфронтації, спричинені девіантною поведінкою кожного індивіда внаслідок дитячої травми»;
  6. Економічні напрями – ІНЕМ, ІАПО – команда «Дефіцит».

У підсумку, за голосуванням журі, перемогу здобула команда «Дефіцит», тобто студенти ІНЕМ та ІАПО. Найкращим актором визнано Дмитра Пурнака з ІППО (команда «Гіга справедливості»), а найкращою акторкою – Анастасію Данилець з ІМФН (команда «неСТБ»).

У вітальному слові до студентів ректор Львівської політехніки Юрій Бобало зазначив, що університет має дуже багато цікавих традицій, які «різні за своєю суттю, але всі вони однакові за призначенням»:

– У цей складний час важливо зберігати хороший настрій на весь період навчання – як студентів, так і викладачів. Ще у 60-х роках минулого століття я сам брав активну участь у «Весні» та «Осені» Політехніки. Коли до адміністрації університету звернулися з питанням про проведення цьогорічного заходу, ми одноголосно сказали, що фестиваль потрібно провести, адже студенти цього хочуть. Хочу подякувати всім тим, хто долучився до «Осені Політехніки».

Голова Колегії студентів Львівської політехніки Анастасія Киричук, яка відповідала за організацію цьогорічної «Осені Політехніки», розповіла, що розглядали різні варіанти проведення фестивалю:

– Спершу ми думали провести його в укритті в головному корпусі, але там замале приміщення. До того ж треба було дуже багато ресурсів туди вкласти, щоб обладнати під потреби фестивалю. Також була думка організувати захід у Палаці культури ім. Гната Хоткевича. Однак коли ми зрозуміли, що є чимало охочих потрапити на «Осінь Політехніки», то врешті вирішили влаштувати свято у традиційному місці – в актовій залі навчального корпусу № 1. На всяк випадок мали генератори, але, на щастя, все пройшло без повітряних тривог і зі світлом. Загалом кожна команда налічувала близько десяти студентів, переважно першокурсників. Їм допомагали наставники, колишні переможці «Осені» та «Весни» Політехніки.

Цього року у своїх виступах студенти зробили акцент на викликах теперішнього життя, з гумором розповідаючи, як доводиться вчитися, коли немає електрики й оголошено повітряну тривогу. Спочатку вони представили свої команди, потім була розминка – журі ставили запитання, на які учасники мали відповідати смішними жартами. Також кожна команда продемонструвала наперед підготовлений відеоролик.

Загалом на захід прийшло близько 400 студентів, щоб подивитися на своїх талановитих одногрупників і долучитися до благодійництва – збору грошей для допомоги Збройним силам України у війні з російським агресором.

– Ми зібрали майже 51 тисячу гривень, які передамо для потреб ЗСУ. Це була основна мета заходу. Але також для нас важливо було показати першому курсу, що таке «Осінь Політехніки», як вона відбувається, щоб ближче познайомити студентів між собою, долучити їх до традицій нашого університету, – зауважила Анастасія Киричук.

Більше фотографій з фестивалю

Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю Фото з фестивалю