Очільниця Науково-дослідного центру «Демос» взяла участь у семінарі «Забезпечення якості освіти в Україні»

Уляна Садова, Науково-дослідний центр «Демос»
фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні»

Цьогорічна осінь для учасників Проєкту «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників закладів вищої та професійно-технічної освіти прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення» стартувала новими друзями і зустрічами.

На запрошення Президента Міжнародного благодійного фонду досліджень освітньої аналітики (IFEPR) Тараса Фінікова професор Національного університету «Львівська політехніка», керівник Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Уляна Садова та професор Львівського національного університету імені Івана Франка Ольга Гринькевич відвідали Чорноморський національний університет імені Петра Могили (м. Миколаїв). Мета поїздки – участь у семінарі «Забезпечення якості освіти в Україні» з доповіддю на тему «Моніторинг якості та ефективності професійної освіти за критеріями зайнятості випускників ЗПТО: з досвіду кращих практик Львівщини».

Презентація матеріалів Проєкту регіонального розвитку, який виконується на Львівщині за кошти державного бюджету України за секторальної підтримки ЄС на замовлення Львівської обласної держадміністрації під патронатом Національного університету «Львівська політехніка» у співпраці з ученими Львівського національного університету імені Івана Франка, ДУ «ІРД імені Мар’яна Долішнього НАН України», була сприйнята науково-освітянською спільнотою з інтересом та корисними пропозиціями. Жваве обговорення піднятих питань відстежування кар’єри випускників закладів професійно-технічної освіти регіону стало особливо показовим після виступу представників профільного департаменту Міністерства освіти та науки України та зацікавлених осіб з інших навчальних закладів. Інформація про методику та хід обстеження випускників закладів вищої освіти регіону дала поштовх ідеї реалізації подібного проєкту на теренах південних областей держави. Загалом виголошена доповідь отримала схвальні відгуки як від організаторів, так і від усіх учасників тренінгу та семінару. Колеги з Чорноморського національного університету імені Петра Могили висловили бажання розвивати співпрацю з представниками львівських університетів через «запуск» програм обміну студентами і викладачами.

Загалом програма цьогорічних вересневих наукових мандрів була напрочуд насичена і цікава. Центром притягання став, безперечно, тренінг та міжнародний семінар «Міжнародного фонду досліджень освітньої політики» (IFEPR). Емоційною та пам’ятною стала спільна вечеря на березі моря у Коблево. А ще – контакти, творчі задуми, бажання зреалізувати почуті нові практики у стінах власних університетів.

Докладніше про семінар «Забезпечення якості освіти в Україні»

фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні» фото учасників семінару «Забезпечення якості освіти в Україні»