Обладнання для навчальних лабораторій та комп’ютерна техніка: як IT-компанія GlobalLogic допомагає Університету

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Ілюстрація до матеріалу

Міжнародна IT-компанія GlobalLogic упродовж 2021 року здійснювала інвестиції у розвиток IT-освіти на базі Національного університету «Львівська політехніка». Серед пріоритетних напрямів – проведення конкурсу грантів для викладачів і допомога у впровадженні інноваційних проєктів. Так, за сприяння GlobalLogic студенти вишу створили прототип системи безпеки, який відрізняє живу людину від підставленого фото- або відеозображення. За підсумками року GlobalLogic стала одним із «Благодійників року Львівської політехніки».

У 2021 році два проєкти від команд Львівської політехніки отримали грант від GlobalLogic у рамках GL Education. Це – чат-бот (підказник) із дисциплін «Машинне навчання», «Глибинне навчання» та онлайн-курс про принципи роботи сенсорів. Упродовж року експерти компанії співпрацювали з командами та допомогли впровадити проєкти.

Загалом за час співпраці з Університетом компанія передала вишу навчальне обладнання (Embedded Starter Kits) для семи спільних курсів та понад 300 одиниць комп’ютерної техніки. Також на базі вишу GlobalLogic відкрила навчальну лабораторію та спільні IT-курси з кафедрою систем штучного інтелекту.

«За сприяння GlobalLogic ми пришвидшуємо розвиток технічної освіти та науки в країні. Те, над чим працюємо у Львівській політехніці, має довготривалу перспективу, тому ми цінуємо співпрацю з компанією і прагнемо й надалі сприяти росту ІТ-індустрії», – зазначив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Львів лишається третім найбільшим центром України за кількістю інженерів. За 6 років ІТ-індустрія регіону виросла на близько 80% за кількістю фахівців. Наразі у регіоні живе і працює 26,5 тисяч технічних спеціалістів. Стрімке зростання галузі обумовлено, зокрема, зростанням якості освіти. Так, упродовж 2021 року близько 300 спеціалістів, випускників Львівської політехніки почали співпрацювати з компанією GlobalLogic.

«Ми прагнемо підвищити якість навчання в країні, надати технічні можливості для реалізації амбітних цілей молодого IT-покоління. Шляхом відкриття IT-курсів та організації грантових проєктів ми допомагаємо українській освіті залишатися інноваційною, – зазначив віцепрезидент з інжинірингу, керівник львівського підрозділу компанії GlobalLogic, випускник Львівської політехніки Денис Балацко. – Розвиток ІТ-індустрії в регіоні – це чекпоінт, на який має орієнтуватися на лише GlobalLogic».

Довідка

GlobalLogic допомагає провідним світовим брендам проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення для сучасного світу.

Центральний офіс GlobalLogic міститься у Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. GlobalLogic – компанія групи Hitachi, що входить до складу Hitachi, Ltd. (TSE: 6501).