Новий гуртожиток Львівської політехніки матиме блочну систему поселення і спортзал на останньому поверсі

За матеріалами порталу Zaxid.net
проект гуртожитку

Як уже повідомляли, цьогоріч Національний університет «Львівська політехніка» має намір розпочати перше за 30 років будівництво студентського гуртожитку. Він буде розташований на вулиці Відкритій, поруч із гуртожитком № 10. Ідеться про 10-поверховий будинок, де житимуть приблизно 400 студентів та аспірантів. На останньому поверсі облаштують спортзал.

– Ми у цьому році маємо освоїти 40 мільйонів гривень, бо то цільові кошти на рік. Ми сподіваємось, що ці кошти можна освоїти, і роботи можна розпочати у другій половині вересня, – сказав Zaxid.net проректор з навчально-виробничої роботи Львівської політехніки Володимир Крайовський.

За його словами, за 40 млн. грн. мають бути виконані всі земельні роботи та зведений каркас будинку. Цей етап будівництва мають завершити до 22 грудня. Наступного року Університет оголосить новий тендер на другий етап виконання робіт.

Цей гуртожиток матиме блочну систему поселення. За словами Володимира Крайовського, це перший гуртожиток Львівської політехніки, де кухня буде облаштована у блоці, а не на поверсі. У кожній кімнаті житимуть в середньому 2–3 особи. Загалом Університет зараз має 14 гуртожитків, де проживають приблизно 9 тисяч студентів.

Національний університет «Львівська політехніка» оголосив про торги на виконання будівельних робіт зі стартовою ціною у 41,5 млн грн. Однак, оскільки це аукціон на пониження, то сума буде зменшена. Аукціон розпочнеться 29 серпня.

Загальна вартість будівництва нового гуртожитку становитиме 150 млн грн. Проректор Володимир Крайовський уточнив, що ці кошти уряд виділив Львівській політехніці з державного бюджету.

У тендерній документації зазначено, що поруч із новим гуртожитком Університет збудує також трансформаторну підстанцію. Роботи з будівництва гуртожитку і трансформаторної підстанції триватимуть у 2017–2018 роках.

проект гуртожитку проект гуртожитку проект гуртожитку