Нові можливості міжнародної співпраці для Львівської політехніки як результат участі в програмі Erasmus+

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
зустріч керівників Центрів міжнародної освіти

У червні 2018 року в польському місті Ниса відбулася зустріч керівників Центрів міжнародної освіти – Львівської політехніки Наталії Гоц та Вищої професійної школи в Нисі Анни Опалки – у рамках тренінгів за програмою академічної мобільності Erasmus+.

Анна Опалка, фахівці Центру Дагмара Бойда та Ельжбета Борух ознайомили з міжнародною освітньою діяльністю Вищої професійної школи в Нисі, рекомендаціями Європейського Союзу та Європейської Комісії щодо її організації та практичної реалізації, з діяльності та структурою Центру міжнародної освіти в Нисі, проектами та програмами, які вони реалізують. Це є важливим досвідом для покращення організації заходів з міжнародної співпраці у Львівській політехніці. Особисті контакти між осередками міжнародної співпраці дають змогу розширити академічну мобільність між університетами в рамках програми Erasmus+ КА107.

Зустрічі з колегами із закордонних університетів – це завжди обмін інформацією про можливості освітньої співпраці. Кожен університет має свої напрацювання, наукові здобутки, цікаві освітні контакти. Результатом зустрічі представників Центрів міжнародної освіти Львівської політехніки та Вищої професійної школи є визначення нових можливостей для обох університетів, а саме:

  • спільна організація двічі на рік на теренах Львівської політехніки літніх шкіл, одна з яких може бути з архітектури, а інша – з менеджменту; Ниса запропонувала забезпечити друк матеріалів цих заходів;
  • участь у програмі «Visiting professor» з викладання вищої математики на кафедрі фінансів у Вищій професійній школі в Нисі;
  • організація міжнародних стажувань для викладачів обох університетів.

Було проведено зустріч із завідувачем кафедри «Промислова інженерія» Вищої професійної школи, підсумком якої стала пропозиція програми подвійних дипломів за спеціалізацією «Якість, стандартизація та сертифікація». Керівництво кафедри має намір відвідати Львівську політехніку для реалізації цього проекту.

Також відбулася тристороння зустріч представників Львівської політехніки та Вищої професійної школи з представником університету міста Ахмедабада (Індія) професором Віджаєм Рамхандані, який теж брав участь у тренінгу за програмою Erasmus+. Під час зустрічі обговорювали план тристороннього освітнього проекту в рамках Erasmus+, а саме курсу лекцій «Менеджмент культурних заходів». Університети висловили намір підписати угоду про співпрацю між Львівською політехнікою та Університетом міста Ахмедабада.

Отже, нові контакти в рамках програми Erasmus+ – це нові можливості для Політехніки…

зустріч керівників Центрів міжнародної освіти зустріч керівників Центрів міжнародної освіти зустріч керівників Центрів міжнародної освіти