Норвезький дослідник Рагнар Хог вперше завітав до Львівської політехніки з відкритими лекціями

Львівський ІТ Кластер
Фото з лекції

З ініціативи компанії з розробки програмного забезпечення Vector Software до Національного університету «Львівська політехніка» завітав Рагнар Хог, головний науковий співробітник Norsk Regnesentral. Він прочитав студентам дві лекції: Making Predictions with Uncertainty та Geological Modeling with Stable Diffusion. Stable Diffusion про модель перетворення тексту в зображення, що нещодавно стала досить популярною та яку вже використовують для різноманітних досліджень і комерційних рішень, таких як створення зображень та розробка відеоігор.

Перша лекція дала учасникам всебічне розуміння методологій та інструментів, які використовуються на практиці. Експертиза Рагнара висвітлила різні методи обробки інформації, що є ключовим аспектом моделювання прогнозів. Такі підходи використовують у різних сферах: від фінансів до охорони здоров’я.

Друга лекція занурила студентів у захопливий світ удосконаленої моделі перетворення тексту в зображення. Останнім часом надзвичайно популярною завдяки універсальному застосуванню в дослідницькій та комерційній сферах.

Співпраця з Рагнаром є прикладом прагнення вивести досвід та ідеї на передній план. В епоху швидких змін і штучного інтелекту такі лекції дають безцінне розуміння важливих сфер дослідження із залученням різноманітних аудиторій. Це впливатиме на майбутні покоління за допомогою ІТ-компаній, університетів та міжнародної експертизи.

Студентам було надзвичайно приємно почути таку цікаву тему, що набуває все більшої популярності. Вони мали можливість поспілкуватися з міжнародними експертами, щоб отримати знання та використати їх для майбутніх досліджень.

Рагнар висловив своє захоплення від академічного рівня студентів Університету й попросив IT-компанію Vector Software сприяти подальшій співпраці між Norsk Regnesentral та Львівською політехнікою.

Зазначимо, Vector Software – це міжнародна ІT-компанія з розробки програмного забезпечення, заснована українськими та норвезькими професіоналами, яка об’єднує найкращих інтелектуалів у всьому світі для створення значущих та ефективних рішень.

Фото з лекції Фото з лекції