Не навчанням єдиним: цікаві хобі студентів університету

Марія Штунь, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Заставка до матеріалу

Зрозуміло, що фактично більшість часу студенти зорієнтовують насамперед на навчання, однак, звичайно, кожен має хоча б трохи вільного часу. Його вони проводить по-різному. Але часто мають свої улюблені заняття – хобі. Про це ми поспілкувалася, щоб дізнатися, які захоплення надихають їх.

Владислав Козлов, студент першого курсу кафедри теорії та філософії права, конституційного та міжнародного права Львівської політехніки :

– Музика. Всі ми пов’язані з нею: хтось виконанням, хтось прослуховуванням. Подобається музика від сучасних виконавців до Шопена, який виливає свою душу крізь клавіші фортепіано . Моїм інструментом є класична гітара, однак справжнім інструментом для музики, для мистецтва є ніхто інший, як людина! Скільки б не грали правильні ноти у потрібний час – музики з цього не вийде, якщо до гармонії не додати людської частинку. Саме це і спонукає мене виконувати та слухати. Це мимовільна можливість відчути душу, переживання, емоції інших людей крізь музику, пронизити себе уламками спогадів, прожити не тільки життя виконавця або автора, але й своє, тільки з новими барвами.

Марина Агапій, студентка другого курсу кафедри практичної психології Київського університету імені Бориса Грінченка:

– Моє хобі – писати фанфіки. Фактично це ті ж книги чи оповідання, просто з використанням загальновідомих образів у вигаданих ситуаціях, а тому коли я ловлю натхнення від якогось персонажа чи людини, чи власної життєвої ситуації, я маю змогу втілити усі свої емоції, переживання і креатив у цьому. До того ж, я завжди можу отримати відгуки і зарядитися позитивом, спонукаючи цим себе до нових літературних звершень!

Софія-Марія Курівчак, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації Львівської політехніки:

– Мені подобається знімати. Фото і відео – це спосіб оцифрувати пам’ятні моменти, про які боїшся забути з часом. На мою думку, потрібно володіти неабиякою майстерністю, щоб уміти побачити красивий, насичений, яскравий кадр, який сповна зможе передати відчуття й занурити в атмосферу події. Я лише вчуся цього, а також тривалий час відводила на надбання навиків монтажу. Побачити гарний кадр і з’єднати це все в логічний, динамічний ролик – дві різні речі, але обидві вимагають чимало зусиль. У кожного має бути таке заняття, яке змушуватиме тамувати подих, і в теперішній момент життя саме фото- та відеозйомка є таким заняттям для мене.

Як бачимо, у наших студентів абсолютно різноманітні хобі, але всіх їх поєднує те, що вони приносять задоволення, натхнення та насичують ресурсами.

Герой матеріалу Героїня матеріалу Героїня матеріалу