Не навчанням єдиним, або Чим зайнятися в позалекційний час студентові?

Любомира Фаберська, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Дозвілля студентів

Цього літа у Львівській політехніці після тривалої карантинної перерви нарешті запрацюють оздоровчі табори для студентів, зокрема незабаром стартує літня оздоровча програма «Політехнік-3» у Коблево. Цей навчально-оздоровчий табір розташований на самому березі Чорного моря. Тут, окрім оздоровлення, можна буде взяти участь у різноманітних заходах. Саме в Коблево щорічно відбувається Літня школа лідерства, головна ціль якої – розвинути власні навики лідерства та поглибити свої внутрішні цінності.

Періодично, а особливо напередодні літніх канікул, ми згадуємо, що, обираючи навчання у Львівській політехніці, кожен студент отримує не тільки щонайменше чотири роки цікавого та насиченого навчання, а й можливість яскраво проводити вільний час, реалізовувати себе у соціальному житті, знаходити свої хобі та вподобання, а також можливість всебічного розвитку своєї особистості та назавжди запам’ятати цей яскравий студентський період. Усе, що потрібно – це мати бажання і натхнення.

В університеті можемо спробувати себе в будь-якому колективі Народного дому «Просвіта», обравши з-поміж 14-ти різних творчих колективів той, що ближче до власних уподобань. А відтак долучитися до фестивалів, конкурсів не тільки в Україні, а й за кордоном.

А хто більше тяжіє до громадської активності, то йому доречно звернутися до Колегії та Профкому студентів й аспірантів, які провадять не менш активне соціальне життя: щорічно організовують безліч інтелектуальних, розважальних, оздоровчих програм та заходів. Найбільш знані – це «Осінь…» та «Весна Політехніки». Таким чином можна долучитися до жартівливо-розважальної програми, схожої на КВН, де команди з різних інститутів придумують власні жарти та змагаються за головний приз. Ще один цікавий щорічний конкурс для дівчат – «Міс Політехніки».

Також колегія та профком проводять різні творчі зустрічі, тренінги, лекції з відомими особистостями, які стають хорошим прикладом успішних і цілеспрямованих людей, надихаючи та мотивуючи студентів власними історіями та життєвим досвідом. Також організовують тематичні вечори: «Вечір поезії», «Андріївські вечорниці».

Звісно, карантин вніс свої корективи у проведення традиційних заходів та програм.

– На жаль, наразі ми призупинили розважальні конкурси та програми, проте організовуємо онлайн-зустрічі, конфернеції, тренінги, навчання, аби не закидати розпочату справу. Ми з великою надією живемо, що вже зовсім скоро зможемо знову заохочувати студентів брати активну участь у позауніверситетському житті. Наразі готуємо нові, ще більш цікаві проєкти, – ділиться голова Колегії та Профбюро Інституту права, психології та інноваційної освіти Ростислав Люсак.

Отож не забуваймо, що участь у позанавчальних організаціях чи колективах – це добра нагода реалізувати свою творчість чи лідерські задатки. Бо ж не навчанням єдиним живемо ми, а карантин, на щастя, не вічний.

Дозвілля студентів Політехніки Дозвілля студентів Політехніки Дозвілля студентів Політехніки Дозвілля студентів Політехніки Дозвілля студентів Політехніки Дозвілля студентів Політехніки