Науковий співробітник МІОК Львівської політехніки взяв участь у тренінгу в рамках проекту Erasmus+ у Єревані

МІОК Львівської політехніки
Науковий співробітник Юрій Марусик взяв участь у тренінгу в Єревані

З 20 до 28 листопада 2018 року науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Марусик брав участь у проекті Erasmus+ «Building Bridges, Breaking the Walls: Managing Refugee Crisis in Europe», що відбувся в Єревані (Вірменія). Тренінговий курс стосувався питань радикалізації, дискримінації та нетерпимості щодо мігрантів у європейських країнах.

Учасниками тренінгу були представники з Вірменії, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Італії, Молдови, Румунії, України, Данії, Туреччини, Чехії, Греції, Німеччини, Греції, Німеччини, Грузії, Португалії. Під час тренінгу представники кожної країни презентували організації, до діяльності яких вони залучені. Юрій Марусик представив діяльність Інституту і Львівської політехніки.

На проекті було презентовано програму Erasmus+, зокрема, такі її елементи як European Voluntary Service та European Solidarity Corps а представники Вірменського представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців провели для учасників тренінгу презентацію про міграційну ситуацію у Вірменії та світі. Крім цього, учасники проекту відвідали неурядову організацію Aleppo, що працює над інтеграцією сирійських біженців у Вірменії. Організатори провели майстер-класи з роботи з молоддю із використанням методів неформального навчання та надали можливість учасникам проводити власні заходи. Юрій Марусик в рамках Open Space провів воркшоп Our Tags стосовно міграційної проблематики та антиімміграційних настроїв.

Учасники з кожної країни презентували свої дослідження, які стосувалися міграційної історії, демографічної картини, міграційної політики, інтеграції та реінтеграції мігрантів у своїх країнах. Українська команда висвітлила міграційну ситуацію в Україні та ознайомила публіку з результатами дослідження міграційних настроїв студентів в умовах візової лібералізації, яке провів МІОК у Національному університеті «Львівська політехніка». Після виступів та дискусій учасники поділилися своїми відгуками про проект та дізналися про наступний етап тренінгу, який відбудеться у Швеції у 2019 році.

Участь у проекті дала можливість не лише представити іноземним учасникам та організаторам здобутки МІОКу в галузі наукових досліджень та проектів, але й встановити корисні контакти з представниками організацій з багатьох країн світу, що сприятиме майбутній співпраці.

Науковий співробітник Юрій Марусик взяв участь у тренінгу в Єревані Науковий співробітник Юрій Марусик взяв участь у тренінгу в Єревані Науковий співробітник Юрій Марусик взяв участь у тренінгу в Єревані Науковий співробітник Юрій Марусик взяв участь у тренінгу в Єревані