Науковці ІКТА обговорять із ректором Університету стан виконання угоди з концерном Rauschert Pressig-Heinersdorf GmbH (Німеччина)

Кафедра інтелектуальної мехатроніки та роботики
Будівля концерну Rauschert Pressig-Heinersdorf GmbH

Кафедра інтелектуальної мехатроніки та роботики Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки успішно співпрацює з міжнародним концерном Rauschert Pressig-Heinersdorf GmbH (Німеччина). Між концерном та Національним університетом «Львівська політехніка» укладено Угоду про співпрацю (координатор – професор Орест Івахів), яка передбачає:

  • стажування студентів на підприємствах концерну Rauschert;
  • надання тематики науково-практичних робіт;
  • практичну підготовку студентів на пілотному виробництві фірми в Політехніці;
  • спільну участь в дослідницько-конструкторських проєктах.

Зокрема, у 2019 році кафедра отримала за посередництвом ТзОВ «Спектрографіка» спонсорські кошти на придбання навчального комплекту з основ пневматики фірми «Festo» й супровідне обладнання до нього. В лютому 2020 року доцент Сергій Ключковський та магістр М. Семенченко стажувалися на виробничих потужностях концерну в Німеччині.

На 14 грудня 2020 року заплановано зустріч із ректором Університету професором Юрієм Бобалом та проректором з економічних питань доцентом Анатолієм Морозом щодо стану виконання заходів за чинною Угодою та про перспективи її розвитку на майбутні роки.