Народна депутатка Юлія Гришин та голова Експертної ради студентства Ілля Бєляк поспілкувалися зі студентською молоддю Львівської політехніки

Марія Маркова, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

20 листопада у Львівській політехніці відбулася зустріч студентів з народною депутаткою від партії «Слуга народу» Юлією Гришин та головою Експертної ради студентства Іллею Бєляком.

На зустрічі обговорювали теми студентського самоврядування, а також з’ясовували, що таке Експертна рада і як до неї можна долучитися, як не втратити зв’язку з молодими людьми та студентами, які сьогодні перебувають за кордоном. Пролунало чимало пропозицій та ініціатив щодо вирішення цих питань.

Як зазначила Юлія Гришин, реалізацію одного з проєктів Експертної ради наразі обговорюють з Міністерством внутрішніх справ України та Дмитром Кулебою. Є пропозиція запровадити координаційні ради, які допомагатимуть нашим посольствам на території тих держав, де перебуває найбільше українських студентів. За словами народної депутатки, створені ради проводитимуть різноманітні заходи, зустрічі для того, щоб знайти, об’єднати й залучити українську молодь до державних процесів.

– Тому долучайтеся до цього проєкту, бо це можливість допомогти нашій країні, ― закликала Юлія Гришин.

Такий проєкт може стати корисним як для держави, так і для молоді. Для держави це значна перевага – налагодити й підтримувати зв’язок зі студентами за кордоном. А студенти та молодь матимуть змогу імплементувати свої знання в навички і проявити себе на державному рівні. Не менш важливе значення має і долучення до проєкту громадських організацій та самоврядування, оскільки вони можуть висувати свої пропозиції не тільки на внутрішньому, а й на регіональному та державному рівнях.

Багатьох із присутніх студентів цікавив саме механізм долучення до Експертної ради. Як зазначив Ілля Бєляк, процедура вступу до ради дуже проста, треба лише заповнити електронну анкету. В результаті внутрішнього ухваленого рішення щодо вступу студентське самоврядування автоматично набуває членства в Експертній раді. Для громадських організацій процедура аналогічна.

Ця зустріч відкрила перед політехніками нові можливості та вселила впевненість, що кожен може долучитися до розвитку своєї держави. Цьому сприяє чимала кількість проєктів, які були й будуть створені за участі українських посольств на території інших держав. Бажання й наполегливість – ось головні складові майбутнього успіху. Саме такі проєкти дають можливість реалізувати свій потенційний проєкт на рівні країни.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці