На засіданні директорату Львівської політехніки обговорили кроки щодо відновлення гуртожитків, які постраждали від ворожої атаки

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із засідання директорату Львівської політехніки

Під час нічної ворожої атаки на Львів від ударної хвилі постраждали будівлі гуртожитків Студмістечка Львівської політехніки. На щастя, ніхто з мешканців серйозно не постраждав, та кілька гуртожитків зазнали серйозних пошкоджень вікон і дверей.

Зібравши директорат, ректор Львівської політехніки Юрій Бобало найперше подякував усім за те, що акумулювали зусилля для ліквідації руйнувань і оперативно відреагували на ситуацію.

― Я дуже радий, що студенти проявили ініціативу і після відбою повітряної тривоги доєдналися до працівників університетських підрозділів та спільно наводили порядок. Поки що руйнування ліквідовуємо власними силами. Та є організації, які нам допомагають, і йдеться не лише про скло, плівку чи ще якісь матеріали, ― також до нас скерували 15 фахівців, які допомагають правильно все поремонтувати. Крім того, ми задіяли наших працівників, які працювали не покладаючи рук, щоб якнайшвидше хоча б частково нормалізувати ситуацію,зазначив Юрій Ярославович.

А також ректор доручив директорам відвідати гуртожитки, де мешкають їхні студенти, подивитися на умови, в яких вони живуть, поспілкуватися з ними, підтримати.

― Нам необхідно замінити 1100 вікон і майже 300 дверей. Менш як за добу плівками затягнули всі пошкоджені вікна. Звичайно, що це тимчасове рішення, та воно допоможе хоча б частково вирішити проблему. Зараз ліквідовуємо наслідки удару вибухової хвилі на сходових клітках. Думаємо, що варто всі дерев’яні вікна, які поламало ударною хвилею, замінити на металопластикові. Шукаємо зараз для цього можливості, ― пояснив директор Студмістечка Львівської політехніки Ігор Гельжинський.

Про те, якою була перша реакція студентського активу нашого університету, розповіла голова Профспілкової організації студентів та аспірантів Львівської політехніки Анастасія Вакарчук:

― Одразу після відбою повітряної тривоги студенти спільно з оперативними загонами, студентською радою та представниками адміністрації гуртожитків та Студмістечка оглянули масштаби пошкоджень. Також переконалися, що всі студенти живі і без серйозних поранень. Після цього взялися допомагати прибирати. Варто зазначити, що гуртожитки, які найбільше постраждали, прибирали не лише працівники, їхні мешканці ― на допомогу прийшли студенти з інших гуртожитків. Вдень хлопці долучилися до бригад, які затягували плівками вікна.

Представники профспілкової організації також проаналізували, які є найбільші потреби.

― Через дрібні скляні осколки необхідно було замінити постіль студентів. Закупити її нам допомогли різні громадські організації, а також окремі люди. Крім того, з дирекцією Студмістечка ми налагодили механізм переселення студентів із найбільш пошкоджених кімнат в інші. Це стало можливим завдяки тому, що більшість студентів після завершення сесії пороз’їжджалися додому, ― додала Анастасія.

Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки Фото із засідання директорату Львівської політехніки