На війні загинув випускник Львівської політехніки Віталій Козлов

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Віталій Козлов

Випускник Інституту енергетики та систем керування Віталій Козлов з перших днів повномасштабної війни став на захист України. До того вже виконував бойові завдання у 2014–2016 роках у зоні проведення антитерористичної операції.

На кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій згадують про свого випускника як про надійну, порядну, відповідальну людину. Кажуть, що був хорошим студентом, який дуже цінував справедливість і був готовий обстоювати всі свої рішення.

«Віталій Козлов завершив навчання на нашій кафедрі вже досить давно, але добре запам’ятався. Він був спокійним, врівноваженим студентом, товариським, умів спілкуватися з одногрупниками, мав багато друзів. Хоч і не навчався лише на відмінно, але завжди виділявся тим, що хотів самотужки виконати всі поставлені завдання, самостійно в усьому розібратися, а далі був готовий захищати свій результат. Віталій – старанний студент, який відвідував пари, не пропускав занять, навіть не пригадую, щоб у нього були якісь заборгованості в навчанні. Після закінчення університету він працював за спеціальністю, знаю, що підтримував зв’язок з одногрупниками. Він був надійною, порядною, врівноваженою людиною, мав бойовий досвід ще з 2014 року і прагнув справедливості в усьому – саме таким нам назавжди запам’ятається наш випускник», – розповів завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Федір Матіко.

За повідомленням Львівської міської ради, Віталій Козлов навчався в Середній загальноосвітній школі № 64 міста Львова (сьогодні – Ліцей «Гроно» Львівської міської ради). Згодом вступив до Національного університету «Львівська політехніка», здобував освіту за спеціальністю «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». Ще навчаючись, розпочав кар’єру у Приватному акціонерному товаристві «Львівський холодокомбінат» ТМ «ЛІМО», де пропрацював понад 20 років. Упродовж 2014–2016 років виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України.

У Віталія Козлова залишились рідна сестра, хрещена донька, брати та племінники.

Попрощалися з військовослужбовцем у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, а поховали героя на Личаківському кладовищі. Вічна слава воїну! Щирі співчуття рідним та близьким!