На Вченій раді Львівської політехніки визначать «Благодійника року» за 2021 рік

Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

28 грудня під час засідання Вченої ради Університету визначатимуть «Благодійника року» Львівської політехніки за 2021 рік.

Для утвердження статусу «Благодійник року» та для системної роботи в напрямі фандрайзингу, в 2019 році у нашому Університеті затвердили положення «Про порядок визначення та відзначення Благодійників року Львівської політехніки».

Нагадуємо, відповідно до положення «Про порядок визначення та відзначення Благодійників року Львівської політехніки», ректор Університету вносить на розгляд та затвердження Вченої ради список лауреатів з числа запропонованих номінантів.

Імена благодійників, за їхньою згодою, подають проректори, директори інститутів, голова Благодійного фонду Львівської політехніки, голова громадського ендавменту Львівської політехніки, голова правління Асоціації випускників Університету, керівник Наукового парку Політехніки.

Номінантами можуть бути особи, які зробили благодійний внесок у розвиток університету за поточний рік не менше 1 мільйона гривень ― для юридичних осіб, та не менше 100 тисяч гривень ― для фізичних осіб.

Пропозиції, подані для визначення Благодійників року Львівської політехніки

Номінація «Благодійник року – юридична особа»

Назва юридичної організації Форма підтримки  
 
1 Дочірнє підприємство «Кондитерська Корпорація «Рошен» Стипендійне заохочення найкращих студентів; матеріальне заохочення викладачів; тренінги для викладачів; екскурсія для студентів та викладачів на виробництво КК «Рошен»; доступ до бази даних SciFinder.

Підготовчі роботи до ремонту навчального корпусу №8: проведення детального вимірювання всіх приміщень корпусу.

Робочий проект по об’єкту «Капітальний ремонт котельні для теплопостачання навчального корпусу №8».

 
2 Компанія «SoftServe» Фінансування міжнародної акредитації освітніх програм.

Відкриття інклюзивного простору на базі університету – центру «Ветеранська служба».

 

Номінація «Благодійник року – найкращий волонтер»

Прізвище, ім’я, по батькові Діяльність на користь Львівської політехніки на безоплатній основі  
 
 

1


СОРОКЕВИЧ Дмитро Ігорович

Співзасновник архітектурного бюро RE+ «Replus Bureau»

Впродовж року, за активної підтримки Асоціації випускників університету, команда студентів, викладачів та практикуючих архітекторів компанії Replus bureau розробляла Концепцію Арт-простору Львівської політехніки (облаштування території академмістечка Університету). Професійне керівництво цією командою, на волонтерських засадах, здійснював випускник кафедри архітектурного проектування 2009 року Дмитро Сорокевич.

Головна ідея Концепції полягає в створенні єдиної цілісної структури простору та функційних зон з врахуванням вимог доступності, якості, наповнення й економічної доцільності. Окремі елементи напрацювань вже реалізовані при проведенні започаткованого благоустрою території біля 1 і 5 навчальних корпусів університету.

Replus bureau – українське архітектурне бюро, створене архітекторами Христиною Бадзян і Дмитром Сорокевичем. Бюро є членом британської асоціації дизайнерів інтер’єрів SBID (The Society of British and International Design). Фіналісти міжнародного конкурсу SBID (Лондон, Великобританія) в категорії OFFICE design, лауреати премії ArtSpace (Київ, Україна) 2017 р. 2021 р. Портфоліо бюро налічує понад 150 проєктів, які регулярно публікуються у світових архітектурних виданнях, серед яких також найвпливовіше світове видання Archdaily.

 

2

ГАЙДУК Ніна Михайлівна
Координація міжнародної співпраці з німецькими і канадськими партнерами кафедри соціології та соціальної роботи у питаннях спільних освітніх і наукових проєктів (із академічними структурами і громадськими організаціями, що надають соціальні послуги для осіб з інвалідністю).

Участь у вдосконаленні інформаційних ресурсів кафедри соціології та соціальної роботи і Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» в питаннях міжнародної співпраці, інклюзивної освіти і розвитку системи інклюзивних освітніх послуг у Національному університеті «Львівська політехніка».

Гайдук Ніна ― одна з ініціаторів і розробників програми підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників, навчально-допоміжного персоналу Університету, а також соціальних працівників громадських і державних організацій, що надають соціальні послуги для осіб з інвалідністю (і не тільки), щодо формування компетентності соціальної інклюзії та інклюзивної освіти.

 

3


САМУЙЛОВ Олександр

Менеджер із навчання компанії JetSoftPro

Багато років співпрацює з навчально-науковим інститутом комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Протягом 2021 року неодноразово проводив цикли лекцій з командної роботи, методологій розроблення програмних продуктів, комунікацій з клієнтами, управлінням часу, вигоранням для студентів кафедр автоматизованих систем управління, систем автоматизованого проектування, систем штучного інтелекту, інформаційних систем та мереж, прикладної лінгвістики.

Організовував зустрічі для студентів навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій з СЕО компанії JetSoftPro Сергієм Харитоновим, на яких розмовляли про мотивацію до навчання, проблеми, що виникають при поєднанні роботи і навчання, нові тренди в ІТ, для чого в ІТ потрібні фахівці з інженерним мисленням.

Підбирав лекторів та організовував тематичні лекції по Пайтону, ІТ праву та тестуванню програмного забезпечення, розроблення систем електронного документообігу.

Заплановано ряд лекцій з розроблення інтерфейсів, веб-програмування, розроблення мобільних додатків на наступний семестр для студентів кафедри інформаційних технологій видавничої справи.

Самуйлов Олександр ― психолог, ментор, HRM, бізнес тренер, кар’єр едвайзер. Понад 10 років в ІТ. Працював в найбільших компаніях України (ЕПАМ, СофтСерв). В даний час працює в компанії JetSoftPro.