Що заплановано в Університеті цьогоріч: на засіданні Вченої ради Львівської політехніки обговорили плани на 2019 рік

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
На Вченій раді

На першому цьогорічному засіданні, що відбулося 22 січня, Вчена рада університету проаналізувала виконання завдань попереднього року й окреслила нові на рік прийдешній, обговорила питання розвитку інклюзивних освітніх послуг, проголосувала за включення науковців до колективу авторів Тернопільського університету на здобуття Державної премії в галузі освіти, обрала нових доцентів і професорів, вручила дипломи докторів і кандидатів наук, а також атестати професорів і доцентів.

Після затвердження Закону України «Про вищу освіту» і стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості в європейському просторі вищої освіти система розвитку університетської освіти отримала поштовх до дальшого розвитку. Про це йшлося у доповіді проректора Олега Давидчака. Доповідач проаналізував основні напрацювання розвитку якості освіти, починаючи з червня 2016 року ― затверджені принципи та процедури, напрацювання електронного документообігу, положення про запобігання та виявлення плагіату, аналіз чинних стандартів освітньої діяльності, про впровадження та сертифікування системи управління якості Львівської політехніки, відповідно до вимог ДСТУ.

Проректор акцентував на тому, що всі цілі та завдання на 2018 рік вдалося втілити й окреслив 18 пунктів цілей та завдань на 2019 рік. Їхній спектр доволі широкий ― від формування освітніх програм, повторного ліцензування підготовки іноземних студентів, оцінювання студентами якості викладання, поліпшення матеріально-технічної бази та інформаційного забезпечення освітнього простору, розширення співпраці з підприємствами і до підвищення цитування наукових публікацій, кількості статей у наукометричних базах Scopus і Web of Science, підвищення комерційної привабливості науково-дослідних робіт і науково-технічних розробок, результативності студентської наукової роботи, міжнародної співпраці.

Що стосується питання розвитку інклюзивних послуг, то у Міжнародному центрі професійного партнерства «Інтеграція» заснують декілька служб для різних категорій людей. Також ідеться про формування безбар’єрного архітектурного простору та пристосування університетського сайту до потреб осіб із порушенням зору. Про це розповіли: проректор Роман Корж та директорка центру «Інтеграція» Ніна Гайдук.

Серед інших важливих питань Вченої ради ― включення наукових працівників В. Пасічника, Н. Кунанець, О. Вереса й А. Катренка до складу авторського колективу циклу наукових, науково-педагогічних праць, якого Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя планує висунути на здобуття Державної премії України у галузі освіти.
 

Фото Ірини Мартин і Йосипа Марухняка

На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді На Вченій раді